Στο μικροσκόπιο βάζει η Εκκλησία το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών οπότε μόλις μπει σε δημόσια διαβούλευση η κυβερνητική πρόταση, η ιεραρχία να λάβει αποφάσεις. «Δεν έχει λόγο η Εκκλησία σε ζητήματα της Πολιτείας» δήλωσαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 ομόφυλα ζευγάρια τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και τεκνοθεσία.

Η Φωτεινή Πατζιά που αποτελεί μέρος μιας ΛΟΑΤΚΙ οικογένειας και είναι μητέρα δυο παιδιών μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 και αρχικά αναρωτήθηκε: «Το παιδί μου μεγαλώνει με δύο μαμάδες. Θα τιμωρηθεί γι’ αυτό; Τι φοβούνται; Βλέπετε κάτι περίεργο μέσα στο σπίτι μου;» και πρόσθεσε: «Κανείς δεν θα δει. Έχουν ξαδέρφια, έχουν θείους, έχουν γιαγιάδες, έχουν παππούδες, έχουμε straight φίλους. Δεν θα έπρεπε η Πολιτεία να αποφασίσει βάση των αποφάσεων της Εκκλησίας».

Για το θέμα κλήθηκε να μιλήσει και ο ηθοποιός Μιχάλης Οικονόμου ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «εν έτη 2023 είναι πάρα πολύ σημαντικό όλες οι οικογένειες στην Ελλάδα να διασφαλιστούν με τον τρόπο που διασφαλίζονται και οι υπόλοιπες. Όλα τα παιδιά στην Ελλάδα, τα Ελληνόπουλα, πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα άλλα Ελληνόπουλα. Είμαι ναι μεν γονιός σε μια ΛΟΑΤΚΙ οικογένεια αλλά είμαι και ορθόδοξος Χριστιανός. Είναι λογικό η εκκλησία να ψηφίσει κατά του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Θέλω όμως λίγο να σκεφτεί αυτά τα παιδιά».

«Ελάτε να σας πάρω από το χέρι και να δείτε αυτές τις οικογένειες. Δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα η οικογένεια η πυρηνική, δεν κινδυνεύει από τις διαφορετικές οικογένειες. Τις ίδιες αγωνίες έχουμε, τα ίδια θέλουμε για τα παιδιά μας. Μακάρι να μπορούσαμε να ανοίξουμε τα σπίτια μας, όλες εμείς οι οικογένειες, και να δουν ότι είναι σπίτια κανονικά» δήλωσε επίσης, στην κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Ant1, η Φωτεινή Πατζιά.