Συνέντευξη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου στην εκπομπή «The 2Night Show» του τηλεοπτικού σταθμού ANT1 παραχώρησε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης στο επεισόδιο που προβλήθηκε τη νύχτα της Τρίτης (12/12) και μίλησε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ο πατέρας του που οδήγησε στον θάνατό του, αλλά και για τη νέα του ταινία «Κουραμπιέδες από Χιόνι».

«Μου έχει τύχει να ξέρω ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση με έναν άνθρωπο, με τον πατέρα μου. Ήξερα το τέλος. Ο πατέρας μου είχε καρκίνο και με μετάσταση και μου είπαν οι γιατροί ότι θα ζήσει τρεις μήνες. Ο αδερφός μου το είχε πάρει κατάκαρδα είχε πέσει σε κατάθλιψη, ενώ εγώ ήμουν όπως ήθελε εκείνος να με δει. Οπότε δεν άλλαξα την καθημερινότητά μου στο παραμικρό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοφιλής ηθοποιός.

«Δεν ήξερε τι έχει και παρότι ήθελα να του πω πράγματα πριν φύγει από τη ζωή, δεν το έκανα. Δεν του είπαμε ποτέ τι έχει», είπε και συνέχισε: «Έχεις τον χρόνο να πεις ένα γεια, δεν είναι το απότομο που δεν προλαβαίνεις να πεις στον άλλο ένα σ’ αγαπώ».

«Εγώ δεν ξέρω σε τι φάση θα ήμουν, αν θα ήμουν με ένα μπουκάλι ουίσκι στην άκρη κάπου στην Ομόνοια ή αν θα ήμουν εδώ και θα σου έλεγα: Γρηγόρη, πάμε γερά. Σίγουρα όμως η ψυχική δύναμη μπορεί να ξεπεράσει απίστευτα πράγματα», πρόσθεσε.

«Στον δικό μου πατέρα έδωσαν 3-4 χρόνια και ζει ακόμα μετά από 17-18 χρόνια. Μου είπαν ότι ο μπαμπάς δεν μπορεί να ζήσει παραπάνω, αυτά είναι τα φάρμακα που μπορούμε να του δώσουμε. Ζει ακόμη και αυτό είναι ένα μήνυμα που το στέλνω ουσιαστικά. Είναι ο πατέρας μου, είναι ο δικός μου άνθρωπος, κάναμε έναν πολύ μεγάλο αγώνα και μέχρι σήμερα είναι δυνατός», είπε από τη μεριά του ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.

Το ρίσκο με την ταινία

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, μιλώντας για την ταινία «Κουραμπιέδες από Χιόνι», ο Γιάννης Τσιμιτσέλης είπε: «Έχω χάσει κιλά γιατί είναι και η ταινία και το τρέξιμο της ημέρας. Έβαλα και λεφτά στην ταινία και καλό θα ήταν να πάει καλά. Δεν έχουν μείνει πολλοί που κάνουν ταινίες γιατί έχει μεγάλο ρίσκο. Σαν φυσικό πρόσωπο, ταυτόχρονα με την σκηνοθεσία, είχα μεγάλη κόντρα για το τι γίνεται με την παραγωγή. Όταν ήθελα κάτι δεν λογάριαζα το κόστος. Όπως και να έχει, έχω κάνει μια ταινία που είμαι υπερήφανος για αυτήν».

Για το πως «γεννήθηκε» η ιδέα του φιλμ, αποκάλυψε: «Επειδή είχα κάνει το “Για πάντα” ήθελα να κάνω μια δεύτερη και συζητούσαμε με έναν φίλο μου τι θα μπορούσε να γίνει. Μια μέρα που καθόμουν με την κόρη μου και βλέπαμε ένα παιδικό χριστουγεννιάτικο και λέω “γιατί δεν κάνω κάτι χριστουγεννιάτικο;”. Και αποφάσισα να κάνω την πρώτη ελληνική χριστουγεννιάτικη ταινία. Αυτή που έχω κάνει εγώ είναι για όλη την οικογένεια».

«Πάντα παίζεις το κεφάλι σου όταν φτιάχνεις μια ταινία, είναι δεδομένο. Έχεις επενδύσει, έχεις πληρώσει και περιμένεις να εισπράξεις. Αν δεν πάει καλά, χάνεις τα λεφτά σου. Ανθρώπινα, είναι μεγάλο το άγχος. Και στην χειρότερη των περιπτώσεων εγώ είμαι πολύ ικανοποιημένος με την ταινία. Όποιος την δει δεν θα πει “είδα μια φτήνια, με κορόιδεψαν”. Είναι μια τρυφερή ιστορία με αρχή, μέση και τέλος. Συζητάμε να πάει σε πλατφόρμα η ταινία και κάνει πρεμιέρα και στον Καναδά», δήλωσε.

«Είμαι πολύ πιο ήρεμος στη δουλειά ενώ κανονικά σαν άνθρωπος είμαι νευρόσπαστο. Πιθανότατα επειδή ήξερα τι ήθελα να κάνω είχα μια ηρεμία. Είχα επιλέξει και καλούς συνεργάτες. Το σημαντικότερο κέρδος σε αυτή την ταινία είναι ότι με εμπιστεύτηκε κόσμος. Φώναξα στο μοντάζ ανθρώπους που εμπιστεύομαι, όπως τη Μιμή Ντενίση, και ήθελα να δουν μια ροή και να πουν μια άποψη. Είπαν δέκα πράγματα και επειδή είμαι ισχυρογνώμων κράτησα τα τρία. Είμαι αρκετά εγωιστής αλλά προς το παρόν δεν μου έχει βγει σε κακό. Παραδέχομαι ότι κάνω λάθος αλλά όχι εκείνη την στιγμή!»

«Η κόρη μου ήθελε να παίξει στην ταινία»

Έπειτα εκμυστηρεύτηκε πως η κόρη του ήθελε να παίξει στην ταινία. «Μου ζήτησε η κόρη μου να παίξει στην ταινία αλλά δεν το σκέφτηκα να τη βάλω. Το έχουμε συζητήσει και παλαιότερα με τη Βάσω (σ.σ. Λασκαράκη). Είναι λογικό όταν βλέπει τους γονείς της να θέλει να κάνει τα ίδια. Θέλουμε να είναι πιο συνειδητή η απόφασή της. Την έχουν ζητήσει κατά καιρούς για διαφημίσεις αλλά δεν ξέρω πως θα λειτουργήσει στο παιδί αυτό», επεσήμανε.

«Κάναμε 1,5 μήνα γυρίσματα και ένα 20ημερο ήμασταν στα Ζαγοροχώρια. Όταν πήγαμε εκεί δεν βρήκαμε στάλα χιόνι. Μόλις φτάσαμε τον χειμώνα εκεί, κοιτάω τα βουνά, τίποτα από χιόνι. Έφερα ανθρώπους που είναι ειδικευμένοι να στολίσουν με 20 τόνους πάγο. Δεν λείπει το χιόνι σε κανένα πλάνο», είπε.

«Με εμπιστεύεται απόλυτα η Κατερίνα (σ.σ. Γερονικολού). Στο μόνο που δεν με εμπιστεύεται είναι ότι αν έχουμε κάποια υποχρέωση ενδεχομένως δεν πάω. Δεν έχω μπλοκάκι, τα θυμάμαι όλα. Η Κατερίνα άμα της πάρεις το μπλοκάκι, χάθηκε», κατέληξε.