Ο ηθοποιός Χανκ Αζάρια  αποτίει φόρο τιμής σε έναν από τους μακροχρόνιους φίλους του, τον Μάθιου Πέρι, μετά τον ξαφνικό θανάτου του ηθοποιού το Σάββατο. Ο 59χρονος Αζάρια, δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram την Κυριακή για την απώλεια του Πέρι, ο οποίος πέθανε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες την προηγούμενη μέρα.

«Ο Μάθιου ήταν ο πρώτος φίλος που έκανα στο Λος Άντζελες, όταν μετακόμισα εκεί. Ήμουν 21, εκείνος 16», είπε ο Αζάρια ξεκινώντας το εκτενές αφιέρωμα στον φίλο του, τον οποίο περιέγραψε ως «τον πιο αστείο άντρα». «Ο Μάθιου κι εγώ γίναμε πολύ καλοί φίλοι και ήμασταν πραγματικά σαν αδέρφια για πολύ καιρό. Πίναμε πολύ μαζί, γελούσαμε πολύ μαζί, ήμασταν εκεί ο ένας για τον άλλον τις πρώτες μέρες της καριέρας μας», είπε ο ηθοποιός των Simpsons.

Ο ηθοποιός Χανκ Αζάρια είναι νηφάλιος εδώ και 17 χρόνια και το απέδωσε στον «αδελφό» του Μάθιου Πέρι, καθώς ήταν αυτός που τον έφερε για πρώτη φορά σε μια συνάντηση των Ανώνυμων Αλκοολικών (AA) και τον βοήθησε να περάσει αυτή τη διαδικασία, όπως μοιράστηκε στα κοινωνικά δίκτυα. «Τον αγαπούσα πραγματικά. Πολλοί από εμάς που ήμασταν κοντά του νιώθαμε ότι τον χάσαμε από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ πριν από πολύ καιρό επειδή – όπως κατέγραψε στην αυτοβιογραφία του υπήρξαν τόσα πολλά βάσανα», συνέχισε ο Azaria.

«Προσπάθησα να διαβάσω αυτή τη βιογραφία, 11 φορές, ήταν τόσο οδυνηρό για μένα να την διαβάσω». Ο ηθοποιός σκέφτηκε πώς οι αγώνες του Πέρι με τον εθισμό επηρέασαν τη φιλία τους καθώς είναι και ο ίδιος αλκοολικός που αναρρώνει. «Είμαι νηφάλιος για 17 χρόνια και θέλω να πω ότι, τη νύχτα που πήγα στην ΑΑ, ο Μάθιου με πήγε. Όλο τον πρώτο χρόνο που ήμουν νηφάλιος, πηγαίναμε σε συναντήσεις μαζί», συνέχισε ο Αζάρια. «Ήταν τόσο περιποιητικός, δοτικός και σοφός. Και με βοήθησε απόλυτα να γίνω νηφάλιος. Και εύχομαι πραγματικά να μπορούσε, ξέρετε, να ζούσε». «Αλλά είναι αποκαρδιωτικό, για όσους από εμάς τον αγαπήσαμε και τον γνωρίσαμε πολύ καλά, προσωπικά. Απλώς μας λείπει. Απλώς μας λείπει. Είναι ένα από τα τρομερά πράγματα σχετικά με αυτή την ασθένεια, αφαιρεί το άτομο που αγαπάς», μεταδίδει το People.

Έπειτα ανέφερε ο Αζάρια: «Ζούσε για να γελάει και κάθε βράδυ γελούσε – ήταν σαν ιδιοφυΐα. Έπλεκε – άρχιζε να πλέκει τα νήματα της κωμωδίας μεταξύ τους, απλά κάνοντας παρέα. Ένα αστείο εδώ, ένα αστείο εκεί. Ένα αστείο εδώ, ένα αστείο εκεί. Και στο τέλος της βραδιάς, τα έπλεκε όλα μαζί σε αυτό το κρεσέντο ξεκαρδισμού. Τις περισσότερες νύχτες που περνούσες με τον Μάθιου έκλαιγες από τα γέλια στο τέλος». Και κατέληξε: «Ως ηθοποιός, ήταν πανέξυπνος. Εύχομαι απλώς να μπορούσαμε – ο κόσμος – εγώ και ο κόσμος – να είχαμε πάρει αυτό που θα ήταν η υπόλοιπη καριέρα του».

Ο Αζάρια είναι ευρύτερα γνωστός για το ρόλο του στους «Simpsons» εκφράζοντας μια μεγάλη ποικιλία χαρακτήρων όπως ο Moe Szyslak, ο Chief Wiggum, μεταξύ άλλων, μαζί με άλλους ρόλους σε ταινίες όπως τα: Godzilla (1998), Mystery Men (1999), Cradle Will Rock (1999), America’s Sweethearts (2001), Shattered Glass (2003).