Το 2020 συστήθηκε ως τρανς άντρας και εξήγησε ότι μέχρι τότε δυσκολευόταν να ολοκληρώσει καθημερινές εργασίες ή να απολαύσει τη ζωή του. Ο ηθοποιός Έλιοτ Πέιτζ δήλωσε επίσης πως συχνά αναζητούσε την υποστήριξη σε διάφορα ρομαντικά ενδιαφέροντα.

«Για σημαντικές περιόδους της ζωής μου, αγωνιζόμουν να ανταποκριθώ σε πολύ βασικά ζητήματα. Μου ήταν δύσκολο να καθίσω κυριολεκτικά κάτω, να είμαι παραγωγικός, να είμαι καθ’ όλα παρών» είπε μιλώντας στο podcast «On Purpose» του Τζέι Σέτι και πρόσθεσε: «Δεν μπορούσα να σκεφτώ το μέλλον, γιατί δεν ήξερα πόσο ακόμα θα άντεχα να νιώθω έτσι».

Μετά τη φυλομετάβαση ο Έλιοτ Πέιτζ έχει αλλάξει εντελώς και υποστηρίζει πως ένα από τα αγαπημένα του πράγματα είναι ότι μπορεί πλέον να ζει την καθημερινότητά του με καθαρό μυαλό. «Δεν έγινα ξαφνικά κοινωνικός, ωστόσο τώρα δεν δυσκολεύομαι. Αισθάνομαι ότι απολαμβάνω τη ζωή, ενώ μέχρι πρότινος πάλευα για να βρω τρόπους να ζήσω» είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο του podcast, ο Έλιοτ Πέιτζ περιέγραψε τον εαυτό του πριν από τη φυλομετάβαση ως έναν «φανατικά μονογαμικό» που καταπιανόταν με ρομαντικά ενδιαφέροντα, ως τρόπο διαφυγής απ’ όσα τον προβλημάτιζαν, απ’ όσα βάραιναν τις σκέψεις του. Στη συνέχεια, είπε πως είναι ελεύθερος αυτή τη στιγμή, ενώ τόνισε ότι αισθάνεται «ενθουσιασμένος για το γεγονός ότι μπορεί να είναι μόνος», ενώ τόνισε ότι πλέον αισθάνεται καλύτερα σε κάθε πτυχή της ζωής του, από τις σχέσεις μέχρι την καριέρα στην υποκριτική.

Βεβαίως, εστίασε στην «προνομιακή» του θέση καθώς είχε πρόσβαση σε πόρους και μπόρεσε να κάνει τη φυλομετάβαση, ένα προνόμιο το οποίο δεν έχουν πολλά τρανς άτομα. «Εγώ είχα τεράστια προνόμια και συνεπώς η ζωή μου δεν αντικατοπτρίζει τις ζωές των περισσότερων τρανς ανθρώπων που αντιμετωπίζουν μεγάλο ποσοστό ανεργίας, φτώχειας, κ.λπ», είπε με ενσυναίσθηση.