Η φράση «σε βλέπω σαν φίλο» στοιχειώνει το μυαλό αρκετών ανδρών που αποφάσισαν να αποκαλύψουν τα αισθήματα τους στη γυναίκα που αγάπησαν ή ερωτεύτηκαν, αφού με αυτό τον τρόπο μπήκαν στο γνωστό friend zone.

Αρκετοί «σπάνε» το κεφάλι τους για να καταλάβουν τι έκαναν λάθος και συνήθως το ζήτημα μονοπωλεί τη συζήτηση στις παρέες, χωρίς να βρίσκεται λύση. Ο σύμβουλος γνωριμιών όμως, Connell Barrett ισχυρίζεται ότι έχει επινοήσει μία αλάνθαστη μέθοδο, ώστε ένας άντρας να μην ακούσει ποτέ ξανά την παραπάνω φράση.

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας πρέπει να ακολουθήσει τα εξής πέντε βήματα:

  • Να είσαι ο εαυτός σου
  • Αντιμετώπισε τους φόβους σου
  • Βάλε στην άκρη τις εφαρμογές γνωριμιών
  • Γνώρισε γυναίκες από κοντά
  • Μην αναλώνεσαι αποκλειστικά σε ραντεβού, βγες έξω και διασκέδασε

«Οι άνδρες που δεν έχουν μια γυναίκα στη ζωή τους, χωρίζονται συνήθως σε δύο κατηγορίες. Είτε κλείνονται στον εαυτό τους, κατηγορούν τους ίδιους και αποσύρονται κοινωνικά, είτε γίνονται μισογύνηδες και θέλουν να επιδεικνύουν τις γυναίκες ως τρόπαια», λέει ο Connell Barrett, με βάση την New York Post.

Άντρας και γυναίκα φιλιούνται

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι βασικό στοιχείο για να σπάσει το friend zone, είναι κάποιος να μην προσποιείται, αλλά να είναι πάντα ο εαυτός του, ακόμη κι αν πρέπει να δείξει αρνητικά στοιχεία. Με αυτό τον τρόπο κάνει ξεκάθαρο τον χαρακτήρα του και δεν αφήνει περιθώρια για παρεξηγήσεις, αφού αυτόματα η γυναίκα αντιλαμβάνεται αν ταιριάζουν ή όχι.

«Αν είσαι σπασίκλας, εσωστρεφής ή ανύπαντρος μπαμπάς να το δείξεις, μην το κρύψεις. Εσύ μπορεί να ντρέπεσαι για αυτό, αλλά μόνο αν το μάθει η άλλη και το αποδεχτεί, θα ξέρεις ότι θέλει να είστε μαζί», σημειώνει ο Connell Barrett.

Έτσι, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ένας άνδρας μπορεί να μην εξασφαλίσει το πολυπόθητο «ναι» από την γυναίκα που ποθεί, όμως δεν θα εμβαθύνει αρκετά στη σχέση τους μέχρι να έρθει η απόρριψη, ενώ θα μπορεί να συνεχίσει τη ζωή του, χωρίς να αναλώνεται σε υποθετικά σενάρια ή «κατηγορώ» στον εαυτό του. «Το να είσαι ο αληθινός σου εαυτός σου δίνει άμεση αυτοπεποίθηση, γιατί ξέρεις ήδη πώς να είσαι εσύ. Και είναι πολύ χαρισματικό για τις γυναίκες που τους αρέσει ο τύπος σου».