Για άλλη μια φορά, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς επέστρεψε στην κορυφή των charts, αλλά όχι για τα τραγούδια της. Τα επερχόμενα απομνημονεύματα της Σπίαρς, «The Woman in Me», εκτοξεύτηκαν στο Νο. 1 της λίστας των μπεστ σέλερ του Amazon την Τρίτη, αφού αποκάλυψε ότι έκανε έκτρωση, ενώ έβγαινε με τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ.

Η 41χρονη Σπίαρς γιόρτασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το επίτευγμα αυτό και ευχαρίστησε τους θαυμαστές της που προπαραγγέλνουν το βιβλίο πριν από την επίσημη κυκλοφορία του, στις 24 Οκτωβρίου. «1 εβδομάδα μέχρι το βιβλίο μου #TheWomanInMe να φτάσει στα ράφια!» έγραψε. «Σας ευχαριστώ όλους που το κάνατε ήδη #1 στο Amazon!».

Παράλληλα με το μήνυμα η ποπ σταρ μοιράστηκε ένα διαφημιστικό βίντεο με διάφορα πλάνα της ίδιας στο πέρασμα των χρόνων, ντουμπλαρισμένα με ήχο από το ντοκιμαντέρ του MTV του 2008, «Britney: For the Record». «Μια μέρα θα έχω ένα καλό βιβλίο – ένα καλό, μυστηριώδες βιβλίο», είπε εκεί.

Η είδηση έρχεται λίγες ώρες αφότου η Σπίαρς δημοσίευσε ένα απόσπασμα – βόμβα από το πολυαναμενόμενο βιβλίο της, στο οποίο έγραψε για τη διακοπή της εγκυμοσύνης της και του Τίμπερλεϊκ στα τέλη του 2000, όταν ήταν περίπου 19 ετών. «Αγαπούσα τόσο πολύ τον Τζάστιν. Πάντα περίμενα ότι θα κάναμε μια μέρα οικογένεια μαζί. Απλώς αυτό θα γινόταν πολύ νωρίτερα από ό,τι περίμενα», μοιράστηκε.

«Αλλά ο Τζάστιν σίγουρα δεν ήταν χαρούμενος για την εγκυμοσύνη. Είπε ότι δεν ήμασταν έτοιμοι να έχουμε ένα μωρό στη ζωή μας, ότι ήμασταν πολύ νέοι. Είμαι σίγουρη ότι ο κόσμος θα με μισήσει γι’ αυτό, αλλά συμφώνησα να μην κάνω το μωρό. Δεν ξέρω αν αυτή ήταν η σωστή απόφαση. Αν το άφηναν μόνο σε μένα, δεν θα το έκανα ποτέ. Και όμως, ο Τζάστιν ήταν τόσο σίγουρος ότι δεν ήθελε να γίνει πατέρας».

Η τραγουδίστρια περιέγραψε τη διαδικασία ως «ένα από τα πιο αγωνιώδη πράγματα» που έχει βιώσει ποτέ.

Πηγές από τον Τίμπερλεϊκ έχουν πει στο παρελθόν ότι ο 42χρονος τραγουδιστής «ανησυχούσε» για το τι θα αποκάλυπτε η πρώην του για την τριετή σχέση τους στα απομνημονεύματά της. «Είναι πολύ περίεργος», είπε αποκλειστικά στο pagesix.com τη Δευτέρα ένας από τους εσωτερικούς συνεργάτες. «Τον τρώει».

Ωστόσο, ένας εσωτερικός συνεργάτης των εκδόσεων διέψευσε τις αναφορές ότι η Σπίαρς επιτίθεται στον Τίμπερλεϊκ στο βιβλίο της, λέγοντας ότι «δεν πρόκειται για καταγγελία», αλλά ότι η σταρ «επιτέλους έχει την ευκαιρία να πει την ενδυναμωτική της ιστορία», αφού είχε σωπάσει κατά τη διάρκεια της 13χρονης κηδεμονίας της.