Η εξουδετερωτική δράση των δύο δόσεων του εμβολίου της Moderna για την Covid-19 είναι «σημαντικά χαμηλή» απέναντι στην μετάλλαξη Όμικρον, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Νόσων (NIAID), επικαλούμενος στοιχεία που έχει συλλέξει ο οργανισμός αυτός των ΗΠΑ.

Ωστόσο, η ενισχυτική δόση του εμβολίου επαναφέρει τη δράση του σκευάσματος της Moderna «εντός της ακτίνας εξουδετέρωσης της Όμικρον», επισήμανε ο κορυφαίος επιδημιολόγος της χώρας Άντονι Φάουτσι κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο.

Επομένως, σύμφωνα με τον Φάουτσι, δεν υπάρχει – αυτή τη στιγμή – ανάγκη για μια ενισχυτική δόση που θα στοχεύει συγκεκριμένα την παραλλαγή αυτήν.

Τρεις δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19 (ή δύο στην περίπτωση του αρχικού εμβολιασμού με το μονοδοσικό εμβόλιο) είναι «το βέλτιστο», είχε δηλώσει, ξανά, προ ημερών ο κ. Φάουτσι.

Επισημαίνεται, τέλος, πως νωρίτερα σήμερα η επικεφαλής των CDC Ροσέλ Ουαλένσκι επιβεβαίωσε ότι, με βάση τα πρώτα στοιχεία, η Όμικρον είναι πιο μεταδοτική από τη Delta. Σημείωσε, δε, πως κρούσματά της έχουν εντοπιστεί σε 36 Πολιτείες των ΗΠΑ.