Δικαστική έρευνα για πιθανή αμέλεια στην υπόθεση της ισπανίδας νοσοκόμας με Έμπολα

Μετά από μήνυση 15 γιατρών του νοσοκομείου Λα Παθ


ΥΓΕΙΑ
23:22
31/10/2014
Δικαστική έρευνα για πιθανή αμέλεια στην υπόθεση της ισπανίδας νοσοκόμας με Έμπολα
loading

Δικαστήριο της Μαδρίτης ζήτησε να ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί αν τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή του υγειονομικού προσωπικού που ήρθε σε επαφή με ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα εξαιτίας της ανεπάρκειας μέτρων πρόληψης, έγινε σήμερα γνωστό από δικαστική πηγή.

Λιγότερο από ένα μήνα μετά την ανακοίνωση, την 6η Οκτωβρίου, ότι προσβλήθηκε από τον ιό μια νοσοκόμα –επρόκειτο για το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον Έμπολα εκτός Αφρικής–, δικαστήριο της Μαδρίτης δέχθηκε να ξεκινήσει έρευνα σχετικά.

Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από τη μήνυση που υπέβαλαν 15 γιατροί της μονάδας επειγόντων περιστατικών του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λα Παθ, στο οποίο ανήκει και το νοσοκομείο Κάρλος Γ΄ όπου μολύνθηκε η νοσηλεύτρια.

Όπως διευκρινίζεται, η μήνυση αφορά «τα μέτρα που είχαν στόχο να εγγυηθούν την ασφάλεια του υγειονομικού προσωπικού και την εκπαίδευσή του για τη μάχη ενάντια στον ιό Έμπολα».

Πολύ γρήγορα μετά την ανακοίνωση της μόλυνσης της 44χρονης Τερέσα Ρομέρο από τον ιό Έμπολα, στον οποίο εκτέθηκε όταν νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Κάρλος Γ΄ ένας Ισπανός ιεραπόστολος που είχε μολυνθεί, το προσωπικό του νοσοκομείου είχε καταγγείλει την έλλειψη προετοιμασίας για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών και κυρίως την απουσία σχετικής εκπαίδευσης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει