Νέα διαφημιστική καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού ετοιμάζει αυτές τις ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση, η προβολή της οποίας θα ξεκινήσει να προβάλλεται κατά πάσα πιθανότητα από την επόμενη εβδομάδα.

Το υπουργείο Υγείας θέλει να πείσει όσο γίνεται περισσότερους πολίτες να σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου να χτιστεί το συντομότερο δυνατό τείχος ανοσίας προκειμένου να προλάβει ένα νέο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο, όπως προβλέπουν οι λοιμωξιολόγοι.

Για το λόγο αυτό αυξάνει ακόμη περισσότερο τον αριθμό των εμβολιαστικών κέντρων και προσπαθεί μέσω διαφημίσεων και μηνυμάτων στα μέσα ενημέρωσης να πείσει όσους διστάζουν μέχρι και σήμερα να κάνουν το εμβόλιο, αλλά και να παρακινήσει τους νέους των οποίων η πληθυσμιακή ομάδα μόλις άνοιξε.

Παράλληλα όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να φέρει εντός των επομένων ημερών τις «διευκολύνσεις» των εμβολιασμένων (όπως π.χ. την ελεύθερη είσοδο σε κλειστούς χώρος, την απαλοιφή προϋποθέσεων για self test ή rapid test για προσέλευση στην εργασία κ.λπ.). Τουναντίον, θα αφήσει ένα χρονικό περιθώριο περίπου ενός μήνα από τη στιγμή που όλοι θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο που επιθυμούν να κάνουν ώστε να προγραμματίζονται τα ραντεβού και να προχωρούν οι δεύτερες δόσεις.