Ποιες είναι οι καλοκαιρινές δερματοπάθειες

Συμπτώματα και λύσεις


ΥΓΕΙΑ
9:38
24/06/2014
Ποιες είναι οι καλοκαιρινές δερματοπάθειες
loading

Αρκετές δερματοπάθειες εκδηλώνονται πιο συχνά τους καλοκαιρινούς μήνες εκτός από το έγκαυμα. Γι’ αυτό οι ειδικοί συνιστούν τις λύσεις για να τις αντιμετωπίσετε. Ας δούμε λοιπόν τώρα ποιες είναι οι πιο συχνές…

Μυκητίαση
Οι μύκητες αναπαράγονται και εξαπλώνονται πιο εύκολα στο υγρό και ζεστό περιβάλλον. Γι’ αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα μέτρο πρόληψης κατά της συγκεκριμένης δερματοπάθειας είναι να κάνετε πολύ συχνά ντους και να πλένεστε με εδικά αντιμικροβιοτικά σαπούνια.

Δερματίτιδα
Η δερματίτιδα είναι πιθανό να οφείλεται στην επαφή με κάποιο δηλητηριώδες φυτό. Γι’ αυτό να προσέχετε στις εξόδους σας. Και να θυμάστε: Αν εμφανιστούν περίεργα σημάδια στο δέρμα, καλό θα ήταν να συμβουλευθείτε το δερματολόγο σας.

Θυλακίτιδα
Πρόκειται για βακτηριακή λοίμωξη που εμφανίζεται σε άτομα που φορούν πολύ στενά ρούχα. Ο λόγος είναι ότι τα υφάσματα πιέζουν υπερβολικά το θύλακα της τρίχας, με αποτέλεσμα τα βακτήρια να αναπτύσσονται και να εξαπλώνονται ευκολότερα. Οι ειδικοί συνιστούν να μη φοράμε πολύ στενά ρούχα όταν γυμναζόμαστε ή όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει