Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Γέιλ χρησιμοποίησαν επιτυχώς ένα φάρμακο για την αρθρίτιδα για να μεγαλώσουν τρίχες στο κεφάλι και το σώμα ενός νεαρού –σχεδόν άτριχου- άντρα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, οι ερευνητές χορήγησαν το φάρμακα σε έναν 25χρονο άντρα, ο οποίος έπασχε από αυτοάνοση αλωπεκία.

Μέσα σε οκτώ μήνες είχαν φυτρώσει τρίχες στο κεφάλι και το πρόσωπό του. Η τελευταία φορά που είχε τρίχες στο πρόσωπό του ήταν πριν από 7 χρόνια, σημειώνει το δημοσίευμα.

«Τα αποτελέσματα είναι ακριβώς όπως τα ελπίζαμε» ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης Brett A. King. «Είναι ένα τεράστιο βήμα προς τη θεραπεία ασθενών με αυτήν την πάθηση».

Σύμφωνα με το Science World Report το φάρμακο είχε χρησιμοποιηθεί προηγουμένως με επιτυχία για τη θεραπεία ψωρίασης σε ανθρώπους και αλωπεκίας σε ποντίκια.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που τράβηξαν οι ερευνητές, ο ασθενής από εντελώς φαλακρός απέκτησε πλούσια και λαμπερά μαλλιά.

Ο Dr King ανέφερε ότι οι επιστήμονες εκτιμούν πως το φάρμακο «απενεργοποιεί» την επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού στα τριχοθυλάκια. Ωστόσο, οι ερευνητές αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο φάρμακο μπορεί να βοηθήσει μόνο ορισμένες περιπτώσεις ψωρίασης.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Investigative Dermatology.