Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε εργαζόμενος της Amazon στο Σιάτλ των ΗΠΑ, ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Στο μήνυμα που απέστειλε η Amazon στους εργαζόμενούς της αναφέρει ότι ο υπάλληλος που έχει μολυνθεί πήγε σπίτι του στις 25 Φεβρουαρίου, αφού ένιωσε αδιαθεσία και έκτοτε δεν έχει επιστρέψει στην εργασία του.

Μόλις επιβεβαιώθηκε ότι μολύνθηκε από τον SARS-CoV-2 η Amazon ενημέρωσε τους συναδέλφους του που εργάζονταν κοντά του, ενώ ο κίνδυνος μόλυνσης για το υπόλοιπο προσωπικό εκτιμάται ότι είναι «μικρός» ανέφερε το ίδιο μήνυμα.

Η εταιρεία ζητεί από όσους εργαζόμενους που εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα να παραμένουν σπίτι τους και να συμβουλεύονται γιατρό, υπογραμμίζοντας ότι η υγεία του προσωπικού της αποτελεί προτεραιότητα, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP.

Η Amazon έχει περισσότερους από 50.000 εργαζόμενους στην περιοχή του Σιάτλ, όπου βρίσκεται η παγκόσμια έδρα της και διαθέτει πολλά γραφεία στην αμερικανική πόλη.

Η Ουάσινγκτον έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στις ΗΠΑ από τον κορονοϊό με 27 επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της τοπικής υπηρεσίας υγείας χθες Τρίτη 3 Μαρτίου.

Συνολικά εννιά άνθρωποι έχουν υποκύψει στην Ουάσιγκτον από τον κορονοϊό, τη μοναδική πολιτεία των ΗΠΑ όπου έχουν καταγραφεί θάνατοι.