Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη στον οργανισμό για το μεταβολισμό του ασβεστίου, του φωσφόρου και για υγιή, δυνατά οστά.

Πρόκειται για μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, που υπάρχει σε διάφορα φαγητά. Όμως η πρόσληψη της από τη διατροφή δεν είναι αρκετή. Για να μετατραπεί σε ενεργό μορφή χρειάζεται έκθεση του δέρματος στον ήλιο.

Στον πίνακα που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε από ποια τρόφιμα μπορείτε να… συλλέξετε μία τόσο σημαντική βιταμίνη για τον οργανισμό σας. Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη τόσο για τα μικρά παιδιά όσο και για τους μεγάλους.

Τρόφιμο
Ποσότητα τροφίμου
Περιεκτικότητα σε βιταμίνη Dg)
% ΣΗΠ (Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη)
Μουρουνέλαιο
1 κουταλιά σούπας
34
680
Σαρδέλες σε λάδι
100γρ
5,0
100
Μαργαρίνη εμπλουτισμένη
1 κουταλιά σούπας
1,5
30
Μοσχαρίσιο συκώτι
100γρ
1,2
24
Αυγό βραστό
1 τεμάχιο
0,7
14

Πηγή: markos.tv