Τι λέει ο Πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας για την ανακάλυψη για τον καρκίνο

Ο Ευάγγελος Φιλόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος αλλά παράλληλα επιφυλακτικός - Δείτε το βίντεο


ΥΓΕΙΑ
11:37
22/01/2020
Τι λέει ο Πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας για την ανακάλυψη για τον καρκίνο
7
loading

Για τη νέα τυχαία ανακάλυψη Βρετανών επιστημόνων που αφορά τον καρκίνο και τη θεραπεία του μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο Πρόεδρος Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελος Φιλόπουλος σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο Ε. Φιλόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος αλλά παράλληλα και επιφυλακτικός κάνοντας λόγο για μία ανακάλυψη «υποσχόμενη». Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 εξήγησε αρχικά πως κατά τη γνώμη του είναι «πολύ δικαιολογημένη η θέληση όλων να δουν τον καρκίνο να μην απειλεί τους ανθρώπους» εξηγώντας όμως πως «η κινητοποίηση του ανοσοποιητικού είναι αυτή τη στιγμή είναι πολύ της μόδας γιατί η έρευνα τρέχει με γοργότατους ρυθμούς».

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Πρόεδρος Αντικαρκινικής Εταιρείας αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται όπως υπολογίζεται περίπου 800 κλινικές μελέτες που έχουν ως βάση την ενίσχυση του ανοσοποιητικού για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Τα κύτταρα του ανοσοποιητικού είναι η ''αστυνομία'' που ελέγχει τι γίνεται στον οργανισμό. Τα κύτταρα του οργανισμού έχουν κι αυτά κάποιες ουσίες στην επιφάνεια τους, αυτά σαν διαβατήρια. Αυτά ελέγχει το ανοσοποιητικό και λέει εάν είναι υγιή ή όχι. Όταν όμως δει ένα ξένο κύτταρο το καταστρέφει. Τα καρκινικά κύτταρα έχουν διαφορές σε σχέση με μοριακό επίπεδο με τα υπόλοιπα και αυτές οι διαφορές έγιναν στόχος ώστε τα αμυντικά κύτταρα του οργανισμού να μπορούν να τους επιτεθούν».

«Αυτό όμως που αποτέλεσε πρόοδο ήταν πως σε ορισμένα είδη καρκίνου κυρίως του αιμοποιητικού υπήρξαν μέθοδοι που εκπαίδευσαν τα λεμφοκύτταρα που σκοτώνουν τα ''κακά - ξένα'' κύτταρα, τα εκπαίδευσαν στο εργαστήριο και τα έδωσαν ξανά στους ασθενείς και κατάφεραν να έχουν καλές ανταποκρίσεις. Αυτές όμως οι θεραπείες έδειξαν και πολλά προβλήματα» τόνισε.

«Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, τα κύτταρά του είναι ξεχωριστά όπως συμβαίνει και με τα καρκινικά κύτταρα» εξήγησε και αναφερόμενος στις νέες ανακαλύψεις των Βρετανών σημείωσε: «Κατάφεραν να βρουν με μια τεχνητή μέθοδος στο εργαστήριο κάποιο χαρακτηριστικό μοριακό κύτταρο που είναι κοινό σε πολλούς καρκίνους. Κι έτσι μπορεί να ανταποκριθεί το εκπαιδευμένο T- λεμφοκύτταρο απέναντι στον καρκίνο, στο εργαστήριο όμως όχι ακόμη σε ανθρώπους. Όλες αυτοί οι πρόοδοι δίνουν στον κόσμο μία ευχάριστη αίσθηση πως η επιστήμη θα κάνει ό,τι μπορεί να κάνει. Το μεγαλύτερο όμως όπλο που έχουμε είναι η πρόληψη. Εάν δεν προσέξουμε θα έχουμε μη ευχάριστα αποτελέσματα στη ζωή μας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Χα

  Οι άνθρωποι θέλουν την αλήθεια μαζί με ένα
  Ψεματακι και άλλοι άνθρωποι ψέματα με μία
  Μικρή αλήθεια όλα καλά και προχωράμε

 2. avatar ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

  ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
  ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ)
  ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΘΕΙ Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ.
  ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΕ ......

  1. avatar Χμμμ….

   Εγώ θα σου πω το άλλο. Άμα ένας από "αυτούς" που έχουν συμφέροντα βρει όντως την θεραπεία θα κάνει το παν για να την πουλήσει πρώτος στην αγορά, να χεστεί στο τάλιρο και να "σκοτώσει" τον ανταγωνισμό. Οι καρκίνοι θα συνεχίσουν να βγαίνουν και θα συνεχίσει να τους θεραπεύει. Οπότε σίγουρα υπάρχουν συμφέροντα απλά όχι έτσι όπως νομίζεις...

 3. avatar Mpamphs2

  Είμαι 36 ξέρεις πόσες φορές άκουσα ότι βρηκαν κάτι για το καρκίνο πολλές ξέρεις πόσες φορές το ξεχάσαμε όλοι αυτό μετά πάρα πολλές

 4. avatar c_kika_89

  Ωραίος πρόεδρος, να μας διαλύει την ψυχολογία.

  1. avatar Tsika 69

   Πρόεδρος της αντικαρκινικής εταιρείας είναι όχι ψυχοθεραπευτης!!Αυτή είναι η δουλειά του να πει αλήθεια....και μένα μ'αρεσει να καπνίζω και να πίνω...δεν θα μου δώσει ελπίδα αν μου πει χαλάρωσε μέχρι να πάθεις καρκίνο μπορεί να χούμε βρει λύση!!

   1. avatar c_kika_89

    Για εμάς που έχουμε ήδη, μόνο η ελπίδα μας μένει και δεν είναι ωραία η αντιμετώπιση του. Και είναι επίσης γελοίο να μιλάει για πρόληψη γιατί αφορά μόνο τον καρκίνο του μαστού ή του προστάτη, οι άλλοι τι κάνουν; Έχω δει τόσα χρόνια ανθρώπους να κάνουν υγιεινή ζωή και να παθαίνουν καρκίνο και άλλους να τρώνε, να καπνίζουν και να πίνουν και να φτάνουν τα 85 μια χαρά. Δεν ξέρουν καν τι το προκαλεί. Να μας κάνει τη χάρη και να μας αφήσει να έχουμε μια «ευχάριστη αίσθηση» ότι οι ερευνητές κάνουν τη δουλειά τους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει