Τριήμερη πανελλαδική απεργία θα πραγματοποιήσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, από τις 17 έως τις 19 Σεπτεμβρίου, με απόφαση που ελήφθη στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Η απεργία γίνεται για την προώθηση των στόχων του 8ου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ, τη συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, το συντονισμό και τη συμπόρευση με την απεργία της ΟΛΜΕ και άλλων Ομοσπονδιών και Σωματείων.

Οι γιατροί ζητούν «αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας – αμοιβής – εφημερίας και συνεχούς εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης σε ένα ολοκληρωμένο δημόσιο σύστημα υγείας που θα παρέχει ισότιμα και δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας, υγείας, περίθαλψης, αποκατάστασης προς όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της χώρας».

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών να συγκαλέσουν γενικές συνελεύσεις ώστε να οργανωθεί μαζική συμμέτοχη στην απεργία, να γίνει μακροπρόθεσμος προγραμματισμός δράσης και να αναληφθούν τοπικές πρωτοβουλίες, όπως π.χ. λειτουργικές καταλήψεις, μαζί με άλλους κοινωνικούς φορείς, προκειμένου να υπερασπιστούν νοσοκομεία και δομές υγείας που απειλούνται με κλείσιμο.