Κρύβουν τον πραγματικό αριθμό των θυμάτων της γρίπης, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να θολώσει το μέγεθος του προβλήματος»


ΥΓΕΙΑ
16:04
08/02/2019
Κρύβουν τον πραγματικό αριθμό των θυμάτων της γρίπης, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ
17
loading

Η κυβέρνηση προσπαθεί να θολώσει το μέγεθος του προβλήματος της εποχικής γρίπης, για να κρύψει την κακή εικόνα του υγειονομικού συστήματος της χώρας, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Η Ομοσπονδία μάλιστα κατηγορεί τις κρατικές υπηρεσίες ότι κρύβουν τον πραγματικό αριθμό των θυμάτων από τη γρίπη και τις επιπλοκές της: «Ως αιτίες θανάτου πολλών ασθενών δηλώνονται οι επιπλοκές της γρίπης ή άλλο συνοδό νόσημα και όχι η γρίπη. Έτσι κρύβουν τον πραγματικό αριθμό θανάτων που προκλήθηκαν από επιπλοκές της γρίπης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να θολώσει το μέγεθος του προβλήματος της εποχικής Γρίπης, για να κρύψει την κακή εικόνα του υγειονομικού συστήματος της χώρας.

Τα Νοσοκομεία προμηθεύτηκαν εμβόλια της Γρίπης για το προσωπικό που φθάνουν στο 25% του αριθμού που υπηρετεί. Ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού στη χώρα μας είναι προαιρετικός. Σε άλλες χώρες της Ευρώπης είναι υποχρεωτικός (Μ.Βρετανία κλπ). Στην Αμερική δεν προσλαμβάνονται ή απολύονται οι υπάλληλοι που δεν έχουν εμβολιαστεί για τη Γρίπη. Τα εμβόλια που διέθεσαν στην Δημόσια Υγεία όπως ανακοινώθηκε είναι 20.000. Το υγειονομικό προσωπικό που υπηρετεί είναι 90.000.

Ως εκ τούτου ως στόχο το Υπουργείο Υγείας έθεσε την τρέχουσα περίοδο ο εμβολιασμός του προσωπικού να κινηθεί στα ίδια ποσοστά με την περίοδο 2017 – 2018 που ήταν 24,90% για τα Νοσοκομεία και 40,20% για τα Κέντρα Υγείας. Το Υπουργείο Υγείας διαθέτει τον ακριβή αριθμό των υγειονομικών που εμβολιάστηκαν και το κρύβει.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ λαμβάνει συμπληρωμένη φόρμα από τα Νοσοκομεία κάθε μήνα για τον αριθμό των εργαζομένων που εμβολιάστηκαν και τον συνολικό αριθμό που υπηρετεί. Μάλιστα για να προτρέψει περισσότερο τους επαγγελματίες υγείας να εμβολιαστούν έχει στείλει και φόρμα άρνησης η οποία θα πρέπει να συμπληρώνεται από τους υπαλλήλους που αρνούνται να εμβολιαστούν και τους λόγους που αρνούνται. Η φόρμα αυτή παραμένει στα αρχεία των Νοσοκομείων και το ΚΕΕΛΠΝΟ λαμβάνει τον αριθμό των υπαλλήλων που συμπλήρωσαν την φόρμα άρνησης.

Τα Νοσοκομεία ουδέποτε έδωσαν σημασία σε αυτή την φόρμα. Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει το ακριβές ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Γιατί το κρύβει; Να δώσει στη δημοσιότητα το ποσοστό καθώς επίσης και τις αιτίες της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης.

Σας κοινοποιούμε σχετικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον εμβολιασμό 2017-2018 των υγειονομικών ανά Νοσοκομείο και συνολικά. Η αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας να ενημερώσει για την ανάγκη εμβολιασμού σχετίζεται και με τον χαμηλό αριθμό εμβολίων που προμηθεύτηκαν.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνεται από τα Νοσοκομεία κάθε ημέρα για τον αριθμό των θανάτων από Γρίπη που είναι διαπιστωμένα είτε από το quick test ανίχνευσης της Γρίπης, είτε από τα αποτελέσματα των εξετάσεων σε δείγματα που έχουν σταλεί στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Και όμως μόνο για τις ΜΕΘ υπάρχει σαφή εικόνα.

Σε πολλούς Ασθενείς που νοσηλεύονται στις κλινικές Νοσοκομείων από επιπλοκές της Γρίπης δεν γίνονται τα quick test ή δεν αποστέλλονται δείγματα στην Ιατρική Σχολή. Άλλο το strep test που γίνεται για το στρεπτόκοκκο και άλλο τα quick test που είναι για τη γρίπη. Ως αιτίες θανάτου πολλών Ασθενών δηλώνονται οι επιπλοκές της Γρίπης ή άλλο συνοδό νόσημα και όχι η Γρίπη. Έτσι κρύβουν τον πραγματικό αριθμό θανάτων που προκλήθηκαν από επιπλοκές της Γρίπης.

Το πρωί σήμερα 60 διασωληνωμένοι Ασθενείς ήταν στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Το βράδυ υπερβαίνει η λίστα τους 65 Ασθενείς. Κάθε ημέρα εξυπηρετούνται 5 Ασθενείς. Οι ημέρες αναμονής στη λίστα είναι περί της μιας εβδομάδας (7 ημέρες)».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

17
σχόλια
 1. avatar ????

  Δεν έχω καταλάβει κάτι Ίσως είναι το μυαλό μου χαζό ο Πατούλης βγήκε και είπε ότι δεν έχουν πουληθεί τα εμβόλια αλλά έχουμε παραγγείλει άλλα 50.000 εμβόλια πώς γίνεται να μην έχουν πουληθεί και να έχουν παραγγείλει καινούργια αφού έχουν εμβόλια δεν πουλήθηκαν γιατί ξανά παρήγγειλαν;;;;

 2. avatar Άρρωστος

  Αν κάποιος ζαλιστεί ενώ οδηγάει με υψηλή ταχύτητα και βγει από το δρόμο και πέσει στη θάλασσα και πνιγεί , από τι πέθανε? Από πνιγμό ? Απο ζαλάδα? Από βλακεία?

 3. avatar ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΣΤΩΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ

  ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΑΘΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Μ'ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΗΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΡΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΛΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ !!!! ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΚΛΑ'Ι' ΑΝΤ ΣΤΑΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΠΙΣΩ!!!

 4. avatar τιμωρος…………..

  ποεδην ελα να τα πεις και σε εμας αυτά, στο κεελπνο.....κκκκκκκκκκκκκκκκκκκκκκκκκκκκκκκκκκκκκκκκκκκκ

 5. avatar .Αχιλλευς

  Μην ακούτε τίποτα ΟΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Σήμερα λέει 40 νεκροί αύριο θα πούνε 140 προσθέτοντας βεβαίως τους θανάτους από....τροχαία, από καρκίνο, καρδιά ακόμη κι από γηρας. Κόσμε μην τσιμπάς και τρέχεις στα νοσοκομεία, εκφοβισμο επιχειρούν να κάνουν, όπως έλεγαν πριν κάτι μήνες αναμένεται εντός της ημέρας θερμό επεισοδειο στο Αιγαίο και τέτοια διάφορα. Και μέσα στο κόλπο οι πουλημενοι δημοσιογράφοι και όλοι οι δήθεν ειδικοί Εμβόλια θέλουν να πουλήσουν

 6. avatar 3344

  Σε μια σύντομη επίσκεψη στο Παιδων Πεντέλης θα δει κανείς τις περισσότερες νοσοκόμες άρρωστες, πας για οφθαλμίατρο κ φεύγεις με ίωση, γρίπη, κοξάκι κλπ....

 7. avatar Νίκολα

  Για τον ιό της [...] ούτε λόγος.......

 8. avatar Ιατρός

  Η ΠΟΕΔΗΝ κατάντησε φιλιππινέζα της Νέας Δημοκρατίας! Πού ήταν όταν ο Άδωνις και οι άλλοι μιζαδόροι, κατεδάφιζαν μεθοδικά τη δημόσια Υγεία;

 9. avatar ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ

  ΚΑΤΑΝΤΙΣΕΙ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ!!!

 10. avatar 2019

  Εδώ η κυβέρνηση έκανε το όχι Ναι,εκεί θα κολλήσει;

 11. avatar ΨΥΧΟΛΕΗΛΑΤΗΣ

  Το ότι η ΠΟΕΔΗΝ είναι πουλημένοι στην δεξιά του Κυριακου την κάνει πλέον αναξιόπιστη

 12. avatar Σαφως

  Και κρύβουν τον πραγματικό αριθμό των θυμάτων, όπως και με το Μάτι που πήγαν να υποτιμήσουν την κατάσταση, γιατί δεν τους συμφέρει η αλήθεια και θα χάσουν τη καρέκλα. Αυτό μετράει πανω απ'ολα. Βρε ουστ σιχαμένοι.

 13. avatar Χαζοκυρηκας

  ηταν να το ακουσουμε και αυτο!!!!φταιει οΤσιπρας για την γριπη, φταιει για τις φωτιες φταιει για τον ......ελεος συνδικαλιστες αργοσχολοι!

  1. avatar ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ

   @Χαζοκυρηκα: Η αληθεια ειναι οτι δεν υπαρχουν εμβολια
   τα οποια θα μμπορουσαν να σωσουν ζωες, συμφωνα με τους γιατρους.
   Τωρα αν φταιει ο ξανθος, ο πουλακης, ο αλεκσης η το μ της ΧΑΙΔΩΣ
   ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥΝΟΥ ΠΑΠΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.............

 14. avatar Για ποιά “γρίπη” μιλάνε?????

  Προφανώς και δεν πρόκειται περί ιού ....γρίπης όπως διατυμπανίζουν τα ιατρικά "παπαγαλάκια" ....Σίγουρα ποιός ξέρει τι ιός μας έχει κατσικωθεί με τις εκατοντάδες χιλιάδες ΑφροΑσιάτες και άλλους μελαμψούς(!) ο οποίος ιός ενώ μπορεί άνετα να επιβιώνει επάνω τους....για τους υπόλοιπους είναι απλά θανατηφόρος.... Μια επίσκεψη και μόνο σε νοσοκομείο που εφημερεύει πείθει ως προς τις εκατοντάδες τριτοκοσμικούς ασθενείς που συνωστίζονται........

 15. avatar Α χα

  Εδώ πήγαν να κρύψουν τους καμένους στο Μάτι για να μην χαλάσει η εικόνα της υπερκυβέρνησης, στη γρίπη θα κολλήσουν;

 16. avatar Αυτό είναι χοντρή καταγγελία…

  Εαν αληθεύει είναι τρομακτικό.
  Εαν είναι ψέμα είναι εξίσου τρομακτικό!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει