Νέα στοιχεία για το τεστ πατρότητας

Ερευνητές αναπτύσσουν ακίνδυνη τεχνική που θα διενεργείται κατά την κύηση


ΥΓΕΙΑ
13:40
04/05/2012
Νέα στοιχεία για το τεστ πατρότητας
1
loading

Το να γνωρίζει η γυναίκα έγκαιρα ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού της μπορεί να τη βοηθήσει να πάρει υπεύθυνες αποφάσεις για την εγκυμοσύνη της και να διώξει το στρες που έχει όταν δεν ξέρει ποιος είναι ο μπαμπάς.

Γι αυτούς τους λόγους οι ερευνητές προσπάθησαν να αναπτύξουν ένα τεστ πατρότητας, το οποίο θα μπορεί να διενεργείται νωρίτερα στη διάρκεια της κύησης, δηλαδή στο πρώτο τρίμηνο και συγκεκριμένα στη 10η εβδομάδα.

Μία εταιρεία βιοτεχνολογίας στο Maryland των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι διαμόρφωσε ένα νέο τεστ, το οποίο έχει σκοπό να αντικαταστήσει πιο επεμβατικές και επικίνδυνες τεχνικές που γίνονται αργότερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μετά τις 10-15 εβδομάδες κύησης.

Οι ερευνητές χρησιμοποιούν ένα χημικό «σταθεροποιητικό» όπως η φορμαλδεύδη, που σταθεροποιεί το εμβρυϊκό DNA στο αίμα της μητέρας.

Παράλληλα, στη σχετική μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στη New England Journal of Medicine, αναφέρεται ότι οι επιστήμονες δοκίμασαν το τεστ σε 30 εγκύους και αναφέρουν ότι ήταν 100% επιτυχημένο στην εύρεση του πατέρα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Gina

    και να διώξει το στρες που έχει όταν δεν ξέρει ποιος είναι ο μπαμπάς........................δηλαδη καθε μερα και με αλλον για να μην ξερει ποιος ειναι ο μπαμπας

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει