Όλοι οι άνθρωποι επιθυμούν ένα πράγμα, να ζήσουν μια ευτυχισμένη και υγιής ζωή. Όλοι γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να το επιτύχουν αυτό, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που υποκύπτουν στους διάφορους πειρασμούς της ζωής.

Πολλές άσχημες συνήθειες ξεκινούν από μικρή ηλικία, λόγω κακής ανατροφής και πίεσης από συνομηλίκους. Υπάρχουν όμως 7 βήματα τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής και να αυξήσουν τα χρόνια μας πάνω στη γη.

Για να δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά τα 7 βήματα…


1. Κόψτε το κάπνισμα

Όλοι ξέρουμε ότι το κάπνισμα σκοτώνει, καθώς βλάπτει την καρδιά και μπορεί να προκαλέσει αθηροσκλήρωση.


2. Ξεκινήστε κάποιο άθλημα

Η αερόβια άσκηση κάνει καλό στην καρδιά, καθώς αυξάνει το ποσοστό του οξυγόνου που δέχεται το σώμα, βοηθάει στη διατήρηση των κιλών σας και τέλος βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος και την μείωση της πίεσης του αίματος.


3. Διατηρείστε την πίεση του αίματος σε φυσιολογικά επίπεδα

Να πηγαίνετε συχνά για εξέταση για να μπορέσετε να προλάβετε οποιοδήποτε πρόβλημα.


4. Διατηρείστε το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα

Άμα έχετε υψηλά επίπεδα γλυκόζης, μπορεί να οδηγήσει σε νεφρική βλάβη. Με συχνή εξέταση μπορείτε να προλάβετε την εμφάνιση διαβήτη.


5. Διατηρείστε την χοληστερίνη σας σε φυσιολογικά επίπεδα

Αν η χοληστερίνη σας βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα μπορεί να αντιμετωπίσετε καρδιαγγειακά προβλήματα καθώς και ανακοπή καρδιάς.


6. Να προσέχετε τα κιλά σας

Καλό θα ήταν να κάνετε μια μέτρηση του λίπους του σώματος σας.


7. Να τρώτε υγιεινά

Να αποφεύγετε φαγητά με υψηλά ποσοστά ζάχαρης και χοληστερίνης. Να προτιμάτε φαγητά όπως ψάρια, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης, τα οποία κάνουν καλό στην καρδιά.