Φάρμακο κατά της άνοιας ο γάμος

Ο έγγαμος βίος ενθαρρύνει πιο υγιεινές συνήθειες


ΥΓΕΙΑ
13:20
04/12/2017
Φάρμακο κατά της άνοιας ο γάμος
1
loading

Νέα βρετανική επιστημονική μελέτη δείχνει ότι ο γάμος μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας. Ο κίνδυνος μάλιστα αφορά στους αιώνιους εργένηδες και στους χήρους, αλλά όχι στους χωρισμένους.

Αξιολογώντας στοιχεία από 15 δημοσιευμένες μελέτες, οι οποίες αφορούσαν πάνω από 800.000 ανθρώπους σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Αντριου Σόμερλαντ του Τμήματος Ψυχιατρικής του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου, διαπίστωσαν ότι, σε σχέση με τους παντρεμένους, οι ανύπαντροι έχουν κατά μέσο όρο 42% μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθουν άνοια στο μέλλον, ενώ οι χήροι 20%.

Ωστόσο, δεν διαπιστώθηκε αυξημένος κίνδυνος για τους χωρισμένους.

Πιθανώς, ο γάμος ενθαρρύνει πιο υγιεινές συνήθειες (καλύτερη διατροφή, λιγότερο κάπνισμα και αλκοόλ κ.α.), ενώ ο ένας σύντροφος φροντίζει για την υγεία του άλλου, κάτι που έχουν δείξει και παλαιότερες μελέτες.

Πάντως, ο αυξημένος κίνδυνος για τους ανύπαντρους ίσως να μειώνεται διαχρονικά (για άγνωστους λόγους), καθώς όσες έρευνες είχαν γίνει πιο πρόσφατα, έδειξαν ότι ο κίνδυνος να νοσήσουν από άνοια ήταν αυξημένος όχι κατά 42% αλλά 24% κατά μέσο όρο.

Πηγή: vita.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar χωρισμένος

    Καλύτερα άνοια παρά ζωή κόλαση και στον τάφο από τα 50

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει