Σημαντική η διατροφή για τα υπερκινητικά παιδιά

Δεν αποτελεί, όμως, θεραπεία


ΥΓΕΙΑ
12:46
09/01/2012
Σημαντική η διατροφή για τα υπερκινητικά παιδιά
loading

Μια πιο ισορροπημένη διατροφή θα μπορούσε να αποδειχτεί ευεργετική για τα παιδιά με υπερκινητικότητα, αυτά που παρουσιάζουν διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, αν η ιατρική αγωγή ή η θεραπεία δεν είναι επιτυχείς, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει σήμερα η αμερικανική επιθεώρηση Pediatrics.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της έρευνας, που δημοσιεύει σήμερα η αμερικανική επιθεώρηση Pediatrics, τα οφέλη της διατροφής με συμπληρώματα είναι δύσκολο να εκτιμηθούν και περιορίζονται μερικές φορές στο λεγόμενο placebo effect, δηλαδή στην ίαση με ψευδοφάρμακο.

Οι παρεμβάσεις σε επίπεδο διατροφής για την αντιμετώπιση του συνδρόμου πρέπει συνεπώς να θεωρούνται εναλλακτικές θεραπείες, συμπεραίνουν οι επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Σικάγο στην επισκόπησή τους.

«Η έμφαση στην παιδεία γονιών και παιδιών ώστε να ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή, αφήνοντας στην άκρη τα τρόφιμα που δείχνουν να προδιαθέτουν στο σύνδρομο, είναι ίσως το πρακτικό εναλλακτικό φάρμακο ή το πλέον υποσχόμενο συμπλήρωμα για τη θεραπεία του» επισημαίνουν.

Τα συμπεράσματα των γιατρών αμφισβητούν ωστόσο τα οφέλη ορισμένων πολύ δημοφιλών και πολύ στοχευμένων διατροφών, όπως η δίαιτα Feingold, που συνιστά σε παιδιά με υπερκινητικότητα και διάσπαση της προσοχής να μην καταναλώνουν τρόφιμα με χρωστικές ουσίες, κυρίως χρώματος κόκκινου και πορτοκαλί, σταφύλι, μήλα, λουκάνικα και χοτ-ντογκ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει