Η υπερβολική ζέστη αυξάνει τον κίνδυνο ημικρανικής κρίσης

Αντίθετα, η κατανάλωση νερού τη μειώνει


ΥΓΕΙΑ
8:12
26/08/2011
Η υπερβολική ζέστη αυξάνει τον κίνδυνο ημικρανικής κρίσης
loading

Όλο και περισσότερες είναι εκείνες οι έρευνες, με πιο πρόσφατη εκείνη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Neurology», που επισημαίνουν ότι η κατανάλωση άφθονου νερού, ή αλλιώς η σωστή ενυδάτωση μειώνει σημαντικά την εμφάνιση ημικρανιών .

Σύμφωνα με αυτή ο κίνδυνος εμφάνισης ημικρανιών η ζέστη και οι απότομες αυξήσεις της περιβαλλοντικής θερμοκρασίας συχνά προηγούνται των κρίσεων στα άτομα με χρόνιους πονοκεφάλους. Μάλιστα, οι πιθανότητες να παρουσιαστούν ημικρανίες αυξάνεται κατά 8% κάθε φορά που η θερμοκρασία του περιβάλλοντος αυξάνεται κατά μισό βαθμό.

Η επίδραση αυτή είναι ακόμα πιο έντονη όταν οι αλλαγές των θερμοκρασιών είναι απότομες. Γι αυτό το λόγο οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι ένας καλός τρόπος να αντιμετωπιστεί η εμφάνιση ημικρανιών είναι πολύ απλά η κατανάλωση άφθονου νερού.

Σε αντίθετη περίπτωση η αφυδάτωση συμβάλει στη μείωση του όγκου του αίματος με συνέπεια να τροφοδοτείται ο εγκέφαλος με λιγότερο αίμα και λιγότερο οξυγόνο, και να διαστέλλονται τα αιμοφόρα αγγεία.

Για να εξασφαλιστεί η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού το καλοκαίρι, οι άντρες πρέπει να πίνουν περίπου 13 φλιτζάνια υγρών και οι γυναίκες περίπου 9.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει