Οι τρεις πρώτες μονάδες χορήγησης μεθαδόνης από στρατιωτικά νοσοκομεία, για το σύνολο του τοξικοεξαρτημένου πληθυσμού ανοίγουν από το Σεπτέμβριο.

Τα κέντρα υποδοχής χρηστών ναρκωτικών, που εντάσσονται στο πρόγραμμα χορήγησης μεθαδόνης του ΟΚΑΝΑ, όπως ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου σήμερα οι υπουργοί Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης και Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, θα λειτουργήσουν με ευθύνη του ΥΕΘΑ καταρχήν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, οι νέες μονάδες ιδρύονται στο 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης και στο στρατόπεδο Βαρύτη στου Γουδή στην Αθήνα και στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Με αυτή την κίνηση «ο κοινωνικός ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πλέον γεγονός», σχολίασε ο κ. Μπεγλίτης.

Η απόφαση να επεκταθεί το πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ και στα στρατιωτικά νοσοκομεία, υλοποιείται μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας για τη λειτουργία αντίστοιχων μονάδων φαρμακευτικής υποστήριξης εξαρτημένων σε 15 δημόσια νοσοκομεία της Αττικής.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.