Πνίξτε τις δυσάρεστες αναμνήσεις

Νέα επιστημονική ανακάλυψη


ΥΓΕΙΑ
14:51
08/07/2011
Πνίξτε τις δυσάρεστες αναμνήσεις
1
loading

Ο εγκέφαλός μας είναι προικισμένος με μία μοναδική ικανότητα: να συγκρατεί ό,τι μας ευχαριστεί και να διαγράφει ό,τι δεν θέλει να θυμάται, σύμφωνα με νέα σουηδική μελέτη που είδε το φως της δημοσιότητας.

Σουηδοί ερευνητές με επικεφαλής τον Δρ. Γκερτ Τόμας Βαλντχάουζερ από το Πανεπιστήμιο του Λουντ, ανακάλυψαν ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τον εγκέφαλό μας να πνίγει ό,τι μας θλίβει και μας χαλάει τη διάθεση.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι με τη βοήθεια ηλεκτροεγκεφαλογραφημάτων (ΗΕΓ), εντόπισαν τις περιοχές του εγκεφάλου των εθελοντών που ενεργοποιούνταν ενώ εκείνοι προσπαθούσαν να ξεχάσουν κάποια ανάμνηση.

Κατάφεραν μάλιστα να δουν την ακριβή στιγμή που η ανάμνηση διαγραφόταν πλήρως από τον εγκέφαλό τους.

Όπως επισημαίνουν, είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ανακάλυψή τους αυτή, η οποία θεωρούν ότι μπορεί να βοηθήσει ασθενείς που πάσχουν από κατάθλιψη ή από κάποια διαταραχή μετατραυματικού στρες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar KRISTINA

    " Σουηδοί ερευνητές...ανακάλυψαν ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τον εγκέφαλό μας να πνίγει ό,τι μας θλίβει και μας χαλάει τη διάθεση". Πού γίνονται ταχύρυθμα μαθήματα...έχω πολλή δουλειά...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει