Όσο πιο συχνά είναι τα γεύματα που λαμβάνουμε μέσα στην ημέρα και όσο πιο ισορροπημένες είναι οι διατροφικές μας συνήθειες, τόσο πιο εύκολα «μπαίνει σε τάξη» ο μεταβολισμός μας. Αυτό όμως που μαθαίνουμε τώρα από μια νέα έρευνα είναι πως ο χρόνος της βραδινής κατάκλισης σχετίζεται τόσο με την τακτικότητα των γευμάτων, όσο και με την ποιότητα των διατροφικών μας συνηθειών.

Συγκεκριμένα, ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Hirosima στην Ιαπωνία, μελέτησαν σε 3.398 φοιτητές τη σχέση της ώρας του βραδινού ύπνου με τις διατροφικές τους συνήθειες.

Βρήκαν, ότι αυτοί που κοιμούνται μετά τα μεσάνυχτα είχαν περισσότερες πιθανότητες να παραλείψουν το πρωινό γεύμα, να έχουν άστατο μεσημεριανό, να καταναλώνουν με μικρότερη συχνότητα ψάρια, γάλα, φρούτα και λαχανικά καθώς επίσης και να καπνίζουν περισσότερο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν κοιμόμαστε αργά, ξυπνάμε αργά, χάνουμε το πρωινό γεύμα και κατά κάποιο τρόπο διαταράσσεται η διατροφική μας ισορροπία.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που φαίνεται πως η ώρα της βραδινής κατάκλισης μπορεί να σχετίζεται με τις διατροφικές μας συνήθειες.