Τρία ακόμη θανατηφόρα κρούσματα του ιού της γρίπης Α (Η1Ν1) σημειώθηκαν σήμερα σε χώρες των Βαλκανίων. «Καταγράφηκε ένα θανατηφόρο κρούσμα που σχετίζεται με τον ιό της γρίπης Η1Ν1. Πρόκειται για ένα άτομο που είχε γεννηθεί το 1968, καταγόταν από το Μπανάτ της Σερβίας και έπασχε από χρόνια καρδιοπάθεια» ανακοίνωσε σήμερα το σερβικό Ινστιτούτο Υγείας.

Στη Σερβία, 26 άτομα έχουν προσβληθεί από τον ιό της γρίπης Η1Ν1, οι τρεις εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Μία 72χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στο Μαυροβούνιο. Η γυναίκα κατέληξε σε νοσοκομείο στην Ποντγκόριτσα. Οι αρχές του Μαυροβουνίου έχουν καταγράψει από την αρχή του έτους περίπου εκατό κρούσματα.

Ακόμη, μία γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν από την αρχή του έτους με τα συμπτώματα της γρίπης Η1Ν1 στην Μπάνια Λούκα, στη βόρεια Βοσνία, έχασε την ζωή της σήμερα το πρωί.

Στην Αλβανία, τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από την γρίπη Η1Ν1.

Στην Κροατία, όπου τρεις άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους εξαιτίας της γρίπης, περίπου 300 άτομα έχουν προβληθεί από τον ιό Η1Ν1.