«Να γίνουν τα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας των μεταναστών και να φυλαχθούν, επιτέλους, τα σύνορα», ανέφερε σε δηλώσεις του στο «Πρωινό ΑΝΤ1» ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Ο κ. Καμίνης υποστηρίζει ότι «η κατάσταση έχει βελτιωθεί αλλά δεν έχει γίνει ιδανική». Και τονίζει ότι θα πρέπει να τεθούν σε λειτουργία τα κέντρα φιλοξενίας αλλά και να φυλαχθούν τα σύνορα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.

«Να μην το κρύβουμε, η κατάσταση έχει βελτιωθεί, δεν έχει γίνει ιδανική. Τα προβλήματα της Αθήνας συσσωρεύτηκαν επί δεκαετίες, και τα τελευταία χρόνια υπήρξε μεγάλη επιδείνωση.

Δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τους πολίτες, να τους πούμε, δηλαδή, ότι από τη μια μέρα στην άλλη τα πράγματα θα γίνουν τέλεια. Αλλά υπάρχει μια βελτίωση. Θέλει σύστημα, θέλει παρακολούθηση διαρκώς και θέλει να γίνουν τα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας των μεταναστών και να φυλαχθούν, επιτέλους, τα σύνορα», ανέφερε.

Και τόνισε: «Αν δεν γίνουν αυτά, όλες οι προσπάθειες θα είναι πρόσκαιρες. Τα προβλήματα, όμως, δεν θα λυθούν από τη μια μέρα στην άλλη. Υπάρχει και το πρόβλημα το σοβαρό της τοξικοεξάρτησης.

Ενώ η προσπάθεια να ανοίξουν κέντρα χορήγησης μεθαδόνης σε άλλες πόλεις έχει αποδώσει, στην Αθήνα δεν περπάτησε όπως θα έπρεπε. Υπάρχουν ακόμη νοσοκομεία, όπως το Δρομοκαϊτειο και το Λοιμωδών Νοσημάτων, όπου η προσπάθεια αυτή δεν έχει αρχίσει».