Η έναρξη του προγράμματος αστυνόμευσης πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων από την Πανεπιστημιακή Αστυνομία προκαλεί αντιδράσεις, με φοιτητές και και πανεπιστημιακούς καθηγητές να οργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.  Οι φοιτητές αντιδρούν στην παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας εντός της πανεπιστημιούπολης και στην ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Στην Αθήνα, από τα ξημερώματα στη Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου, περισσότεροι από 200 φοιτητές-μέλη φοιτητικών συλλόγων, έχουν σχηματίσει κλοιό αντιδρώντας στη λειτουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Με πανό και συνθήματα έως αυτή την ώρα, οι συγκεντρώσεις είναι ειρηνικές ενώ η Αστυνομία δεν έχει κάνει αισθητή την παρουσία της.

Οι φοιτητές έχουν αποκλείσει την είσοδο του ιδρύματος από την λεωφόρο Κατεχάκη, ενώ ίδια εικόνα και στις εισόδους της Ούλοφ Πάλμε και του κοιμητηρίου του Ζωγράφου.

Στην ανακοίνωσή τους, οι φοιτητικοί σύλλογοι προαναγγέλουν πως από σήμερα ξεκινά η λειτουργία της νεοσύστατης υπηρεσίας και κάνουν λόγο για τα πρώτα φύλλα πορείας στους αστυνομικούς.

Χθες σημειώθηκαν και μικρής έκτασης επεισόδια στη Θεσσαλονίκη μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών. Κατά τη διάρκεια της πορείας έπεσαν μολότοφ από κουκουλοφόρους ενώ η αστυνομία απάντησε με χρήση βομβών κρότου λάμψης. Η Αστυνομία προχώρησε σε 6 προσαγωγές φοιτητών.

 Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων, σε βάρος των έξι προσαχθέντων δεν προέκυψαν στοιχεία που να τους συνδέουν με τα επεισόδια και ως εκ τούτου αφέθηκαν ελεύθεροι.