Μέχρι τις 8 Μαΐου κατατίθενται αιτήσεις για το κοινό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα» του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία και του University College London, Institute of Education (ΙΟΕ).

Εισαγωγή χωρίς εξετάσεις:

Η εισαγωγή στο εν λόγω μεταπτυχιακό πραγματοποιείται χωρίς εξετάσεις αφού η διαδικασία εισαγωγής προβλέπει εξέταση φακέλου του υποψηφίου και ακολούθως συνέντευξη.

Αριθμός εισακτέων:

Για το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 16 προβλέπεται η εισαγωγή 30 φοιτητών

  • δεκαπέντε (15) θα φοιτήσουν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Institute of Education (ΙΟΕ) του University College London
  • δεκαπέντε (15) θα φοιτήσουν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Κάθε υποψήφιος/α μπορεί να καταθέσει αίτηση μόνο στη μία εκ των δύο παραπάνω επιλογών.

Τίτλος:

Το Κοινό ΠΜΣ «Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα» οδηγεί στη χορήγηση μεταπτυχιακών τίτλων ως εξής:

α) στους φοιτητές που εγγράφονται, φοιτούν και εκπονούν επιτυχώς τις προβλεπόμενες εργασίες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και επί δύο τρίμηνα φοιτούν και εκπονούν επιτυχώς τις προβλεπόμενες εργασίες στο Institute of Education, χορηγείται ενιαίος μεταπτυχιακός τίτλος από κοινού από τα δυο πανεπιστήμια.

β) στους φοιτητές που φοιτούν και εκπονούν επιτυχώς τις προβλεπόμενες εργασίες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών χορηγείται χωριστός μεταπτυχιακός τίτλος από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με αναφορά στο συνεργαζόμενο Ίδρυμα.

Δίδακτρα

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές συμβάλλουν στη λειτουργία του ΠΜΣ καταβάλλοντας δίδακτρα ως εξής:

α. Οι φοιτητές του Κοινού Προγράμματος κατά το α΄ έτος σπουδών καταβάλλουν τέλος εγγραφής 100 ευρώ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τα προβλεπόμενα δίδακτρα στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Κατά το β έτος καταβάλλουν τέλος εγγραφής 100 ευρώ και δίδακτρα 900 ευρώ.

β. Οι φοιτητές του Χωριστού Προγράμματος καταβάλλουν για κάθε έτος σπουδών τέλος εγγραφής 100 € και δίδακτρα 900 € στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού.

Καλόγηρος Βασίλειος