Συμφωνία του ΕΚΠΑ με το κινεζικό πανεπιστήμιο «Yuhuan»

Αφορά τους τομείς της Πληροφορικής, των προηγμένων Τεχνολογιών και της διαχείρισης του Περιβάλλοντος


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
20:18
24/09/2014
Συμφωνία του ΕΚΠΑ με το κινεζικό πανεπιστήμιο «Yuhuan»
loading

Σε συμφωνία για τη σύναψη νέου προγράμματος διμερούς συνεργασίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του κινέζικου πανεπιστημίου Yuhuan, με τη συμμετοχή ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων, έφτασαν τα δύο εκπαιδευτικά Ιδρύματα κατά τη διάρκεια επιστημονικής αποστολής του ΕΚΠΑ στην Κίνα.

Η νέα συνεργασία καλύπτει στους τομείς της Πληροφορικής και των προηγμένων Τεχνολογιών, κυρίως σε θέματα διαχείρισης φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, καθώς και διαχείρισης του Περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, που ήδη συμπληρώνει δύο χρόνια δρομολογήθηκαν άλλες δύο συνεργασίες, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, στους τομείς της Πληροφορικής και της διαχείρισης φυσικών καταστροφών και του Περιβάλλοντος.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της αποστολής έγιναν επαφές για τη σύναψη νέων διμερών συνεργασιών με το Πολυτεχνείο του Hong Kong και το Πολυτεχνείο του Chengtu.

Το ΕΚΠΑ αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι θα επιδιώξει νέες συνεργασίες με τα κινέζικα πανεπιστήμια, επισημαίνοντας ότι οι προοπτικές που υπάρχουν σε αυτό τον τομέα είναι θετικές.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει