Παρέμβαση Αρβανιτόπουλου για τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών

Ο υπουργός Παιδείας ζητά να παραταθεί η προθεσμία


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
17:24
27/09/2013
Παρέμβαση Αρβανιτόπουλου για τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών
2
loading

«Η αναστολή λειτουργίας που αποφάσισαν οι πρυτανικές Αρχές των ιδρυμάτων που συμβάλλουν στη διαθεσιμότητα με υπεράριθμο προσωπικό δεν αναστέλλει την ευθύνη τους για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των ιδρυμάτων. Πολλώ δε μάλλον, για την εγγραφή των πρωτοετών φοιτητών και την ομαλή διεξαγωγή της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου», τόνισαν πηγές του υπουργείου Παιδείας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Νωρίτερα, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, είχε ζητήσει από τις εισαγγελικές Αρχές να προχωρήσουν σε διερεύνηση για τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων από τη μη λειτουργία των πανεπιστημίων που εμποδίζει την άσκηση των εκπαιδευτικών, ερευνητικών και διοικητικών καθηκόντων τους.

Επίσης είχε αποστείλει έγγραφο με το οποίο καλούσε τους πρυτάνεις να «μεριμνήσουν, στο πλαίσιο της ευθύνης τους», ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της εγγραφής των πρωτοετών φοιτητών.

«Εξαιτίας δυσχερειών που ανέκυψαν κατά την περίοδο των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών, παρακαλείστε να μεριμνήσετε άμεσα, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς σας και της εξ αυτής ευθύνης, για την ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση των εγγραφών αυτών στα Ιδρύματα και τις Ακαδημίες σας» αναφέρει, χαρακτηριστικά, ο υπουργός Παιδείας.

Με το έγγραφο αυτό, ο υπουργός Παιδείας καλεί ουσιαστικά, τα ιδρύματα που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους να παρατείνουν την προθεσμία των εγγραφών, ώστε να ενταχθούν απρόσκοπτα στην ακαδημαϊκή κοινότητα οι πρωτοετείς φοιτητές.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

    ΤΡΑΒΑ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΝΑ ΤΟ ΦΧΑΡΙΣΤΗΘΩ !!

  2. avatar marsta

    Για τους 'επί πτυχίω' καμμία μέριμνα;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει