Σήμερα συνεδριάζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας για να πάρει την τελική απόφαση για τη μορφή των κινητοποιήσεών στις οποίες θα προχωρήσουν οι δάσκαλοι.

Οι καθηγητές έχουν ήδη καταλήξει σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ενώ οι καθηγητές των ιδιωτικών σχολείων θα απεργήσουν στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Χαρ. Κόκκινος τα ολοήμερα σχολεία αντιμετωπίζουν μεγάλα κενά καθώς σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Παιδείας μεταφέρονται εκπαιδευτικοί από άλλα σχολεία, με αποτέλεσμα να μένουν κενές θέσεις που δεν έχουν αναπληρωθεί.

Χθες εκπρόσωποι της ΔΟΕ συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στον οποία απαρίθμησαν τα προβλήματά τους.

Ο κ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του αναγνώρισε το έργο των εκπαιδευτικών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των χαμηλών οικονομικών απολαβών , δήλωσε ότι το υπουργείο Παιδείας λειτουργεί σε ειδικό καθεστώς λόγω των δημοσιονομικών αναγκών που υπάρχουν και ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να μην σταματήσει η λειτουργία του πολυήμερου Σχολείου.

Επίσης, δήλωσε ότι στηρίζει την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς και θα επιδιώξει να υπάρχουν άμεσα διορισμοί αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή και να πραγματοποιηθεί νέος γύρος αποσπάσεων.