Την άμεση αναβολή κατάθεσης του Σχεδίου Νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση ζητά η Σύνοδος των Πρυτάνεων, η οποία ανέστειλε τις εργασίες της που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα και αύριο στο Ηράκλειο εξ αιτίας των πολιτικών εξελίξεων.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι παρακολουθεί με προσοχή και αίσθημα ευθύνης όλες τις εξελίξεις, παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση και ζητά από τον υπουργό Παιδείας την άμεση αναβολή κατάθεσης του Σχεδίου Νόμου για την Ανώτατη εκπαίδευση μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Κατά την διήμερη σύνοδο του Ηρακλείου στην ατζέντα των πρυτάνεων ήταν τα φλέγοντα ζητήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όπως η εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ΑΕΙ και οι σαρωτικές αλλαγές που αναμένονται από το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας ενώ επρόκειτο να παραστεί και ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.