Στα δικαστήρια Χανίων έφτασε τη Δευτέρα (28/8) ο αξιωματικός της Αστυνομίας που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς, προκειμένου να βρεθεί ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή.

Πρόκειται, σύμφωνα με την ιστοσελίδα flashnews.gr, για ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας, διοικητή τροχαίας ΒΟΑΚ Χανίων, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής (27/8) με κατηγορίες για διαφθορά. Μαζί του και ο γιος του που επίσης συνελήφθη και φέρεται να έχει εμπλοκή στην υπόθεση.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον διοικητή τροχαίας ΒΟΑΚ Χανίων είναι: Εκβίαση και δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο γιος του κατηγορείται για συνέργεια.

Αμφότεροι θα απολογηθούν ενώπιον Εισαγγελέα και Ανακριτή την Τετάρτη (30/8) το πρωί. Αμέσως μετά θα κριθεί αν προφυλακιστούν ή όχι.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ίδιας πηγής, ύστερα από καταγγελία επιχειρηματία στην Κρήτη που έφτασε στην διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων – ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός του ζήτησε μεγάλο χρηματικό ποσό, ύψους 30.000 ευρώ, με την αιτιολογία ότι θα τον βοηθούσε να κερδίσει σε πλειοδοτικό διαγωνισμό για μια καντίνα στους Αγίους Αποστόλους – ξεκίνησαν έρευνες για τη δράση του αστυνομικού.

Μετά την καταγγελία, ο αστυνομικός ξεκίνησε να παρακολουθείται ώσπου το απόγευμα της Κυριακής στήθηκε επιχείρηση από την αστυνομία και συνελήφθη παρουσία εισαγγελέα στο σπίτι του.

Είχε προηγηθεί, αναφέρει το ρεπορτάζ του flashnews.gr, τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στο φερόμενο ως θύμα και στους εμπλεκόμενους της υπόθεσης ώστε την Κυριακή ο επιχειρηματίας να παραδώσει μέρους του χρηματικού ποσού που του είχε ζητηθεί στους φερόμενους ως εμπλεκόμενους.

Έτσι, όπως σημειώνει η ίδια πηγή, το φερόμενο ως θύμα παρέδωσε στο σπίτι του αστυνομικού 8.000 ευρώ, τα οποία όμως ήταν προσημειωμένα.

Λίγο αργότερα αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του σπάζοντας την πόρτα και προχώρησαν στην σύλληψη του ανώτερου αξιωματικού καθώς και του γιου του.