Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάζεται φέτος η Κοίμηση της Θεοτόκου και η μετάστασή της στους Ουρανούς, με το τέλος της επίγειας ζωής να μεταστρέφεται αμέσως σε χαρμόσυνη συνάντηση. Όπως είναι λογικό η Τήνος βρίσκεται στο επίκεντρο, με χιλιάδες πιστούς να βρίσκονται στο νησί για τον Δεκαπενταύγουστο.

Δείτε live τη λειτουργία στην Παναγία της Τήνου:

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον προαύλιο χώρο και μέσα στον ναό, ενώ, όλη την ημέρα, άνθρωποι κάθε ηλικίας ανεβαίνουν γονυπετείς τη λεωφόρο της Μεγαλόχαρης, παραβλέποντας τον πόνο και ευελπιστώντας ότι θα εισακουσθούν οι προσευχές τους. Φόρος τιμής αποδόθηκε και στη λαβωμένη «Έλλη», 83 χρόνια μετά τη βύθιση του καταδρομικού από τορπίλη ιταλικού υποβρυχίου στα ανοιχτά του λιμανιού, παρασύροντας εννέα άτομα στον θάνατο.

Στην Τήνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακολουθήσει την δοξολογία στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ευαγγελίστριας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου – Τήνου κ. Δωροθέου Β ενώ θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας.

Ο πρωθυπουργός θα παραστεί και στις εκδηλώσεις για την επέτειο του τορπιλισμού του καταδρομικού «Έλλη».

Στην Τήνο βρίσκεται και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και εκείνοι με την σειρά τους θα παραστούν στις τελετές εις μνήμην των πεσόντων της «Έλλης».