Εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς το «κίνημα της πετσέτας», ώστε να σταματήσουν επιχειρήσεις να καταλαμβάνουν με ξαπλώστρες τις παραλίες και να χρεώνουν τον κόσμο που πηγαίνει να κάνει μπάνιο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αγανακτισμένοι οι πολίτες προχωρούν σε κινητοποιήσεις στη Χαλκιδική, ενώ στα Φαλάσαρνα της Κρήτης, -προστατευόμενη περιοχή από το δίκτυο Natura 2000- οι ξαπλώστρες καλύπτουν σχεδόν το 80% της παραλίας.

Ελεύθερο χώρο στις παραλίες διεκδικούν οι κάτοικοι σε Λαγονήσι και Χαλκιδική. Στο Λαγονήσι κατειλημμένο είναι το μεγαλύτερο μέρος με ομπρέλες και ξαπλώστρες και το ελεύθερο κομμάτι είναι μόλις 10 μ. Με βάση την ΕΡΤ, υπήρχαν κάποιες οικογένειες που έκαναν το μπάνιο τους, αλλά για να μπουν μέσα στο νερό έπρεπε να κάνουν ολόκληρο κύκλο για να μην τραυματιστούν από τα βράχια που υπάρχουν στο μέσο της παραλίας.

Όπως έλεγαν οι ίδιοι στην κάμερα της ΕΡΤ μέχρι πριν από λίγες μέρες η κατάσταση ήταν πολύ χειρότερη. Λίγο το κίνημα της ξαπλώστρας, λίγο και οι συνεχείς έλεγχοι έχουν κάνει τους δύο επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτό το σημείο να διορθώσουν κάπως την κατάσταση.

Επίσης, στη Ζάκυνθο έγιναν τρεις συλλήψεις. Πρόκειται για δύο επιχειρηματίες και έναν υπεύθυνο beach bar που εκμεταλλεύονταν παράνομα την παραλία στο Λαγανά.

Ειδικότερα, μετά από ελέγχους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία του νησιού, συνελήφθησαν δύο Ζακυνθινοί 65 και 53 ετών, καθώς και άλλος ένας υπεύθυνος ενός τρίτου μπιτς μπαρ αλβανικής καταγωγής, 51 ετών, καθώς είτε δεν είχαν άδεια καν, είτε η άδειά τους δεν ήταν για τα τετραγωνικά, για πολύ λιγότερα τετραγωνικά από αυτά που τελικά εκμεταλλεύονταν.

Και οι τρεις θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ οι έλεγχοι σε αντίστοιχες επιχειρήσεις της Ζακύνθου θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.