Το όμορφο νησί της Ρόδου φλέγεται για 9η μέρα συνεχόμενα, με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές να δίνουν τεράστια μάχη προσπαθώντας να κατευνάσουν την ορμή της. Τεράστιες εκτάσεις πράσινου εδάφους έχουν γίνει στάχτη, ενώ σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες της τεράστιας πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όλη η Ρόδος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Φόβοι υπάρχουν και για τη μεγάλη καταστροφή που υπέστη ο κλάδος του τουρισμού του νησιού, καθώς οι ακυρώσεις από τους τουρίστες είναι αρκετές.

Σε πλάνα που φαίνονται από drone, τα οποία καταγράφηκαν από το dailyrecord.co.uk, φαίνεται η τεράστια καταστροφή των δασών της Ρόδου. Στα πλάνα, είναι ξεκάθαρο πως σε κάποια σημεία, η φωτιά έφτασε μέχρι και τη θάλασσα, καίγοντας τα πάντα.

Αυτή τη στιγμή, εισαγγελική παρέμβαση έχει διαταχθεί προκειμένου να βρεθούν τα αίτια για τα οποία η φωτιά στη Ρόδο καίει ανεξέλεγκτη από τις 18 Ιουλίου. Επιπλέον, έχει παραγγελθεί η διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης και από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου, αναφορικά με τα αίτια που προκάλεσαν τη μεγάλη αυτή πυρκαγιά στο νησί μας αλλά και τα αίτια που την κάνουν να καίει για τόσες ημέρες στο νησί.