Λίγη ώρα μετά τη μεγαλύτερη αθλητική επιτυχία της πολλά υποσχόμενης καριέρας του, έχοντας κατακτήσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ που διεξάγεται στο Μάριμπορ της Σλοβενίας, ο 17χρονος σφαιροβόλος Δημήτρης Αντωνάτος έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα, έχοντας το μυαλό του στη χώρα που κατασπαράζεται από τα πύρινα μέτωπα.

Με καταγωγή από την Κεφαλονιά, ο Αντωνάτος δεν είχε διάθεση να πανηγυρίσει, αλλά να βοηθήσει. «Μετά το συμβάν της πτώσης του καναντέρ όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, θέλω να τελειώσει αυτό το ταξίδι και να γυρίσω πίσω και να δω τους ανθρώπους που αγωνιούν, γιατί είναι και συγγενείς μου φυσικά – κι εγώ μέσα σε δασικό περιβάλλον ζω – και να βοηθήσω όπως μπορώ. Έχω συναθλητές μου στην Κεφαλονιά που τώρα σβήνουν φωτιές. Είναι δύσκολα. Είμαι εδώ, όμως, για να κάνω περήφανη τη χώρα μου και να δώσω ελπίδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Χρυσός» με βολή στα 20,72μ.

Στο αγωνιστικό σκέλος, τώρα, ο Δημήτρης Αντωνάτος έστειλε τη σφαίρα στα 20,72 μ., προσπάθεια που του χάρισε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, που είναι και το πρώτο της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων.

Ο νεαρός από την Κεφαλλονιά επιβεβαίωσε έτσι την εξαιρετική του κατάσταση και παράλληλα πέτυχε τον πρώτο του στόχο στη χρονιά, που ήταν η διάκριση στην κορυφαία διοργάνωση της κατηγορίας του (Ανδρών Κ18). Ο Αντωνάτος τον επόμενο μήνα θα ταξιδέψει στην Ιερουσαλήμ για να συμμετάσχει με την ομάδα των Ανδρών Κ20 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας.

Ο 17χρονος έκανε εξαιρετικό αγώνα αφού ξεκίνησε με 19,97 μ., πέτυχε 20,02 μ. στην δεύτερη βολή και 20,60 μ. στην τρίτη, ακολούθησαν δύο άκυρες προσπάθειες κι έκλεισε τον αγώνα με το επιβλητικό 20,78 μέτρα.