Τα μέτωπα της φωτιάς σε Μάνδρα και Μέγαρα συνεχίζουν να καίνε ανεξέλεγκτα. Αρνητική εξέλιξη στα Μέγαρα καθώς λίγο πριν τις 2:30 σημειώθηκε νέα σοβαρή αναζωπύρωση στο Μελετάκι.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι, μια νέα αναζωπύρωση μεταξύ Μεγάρων και Μάνδρας κινητοποίησε την Πυροσβεστική. Ο καπνός είναι πολύς και έντονος, ενώ ενισχύθηκαν και οι άνεμοι, κάνοντας δυσκολότερη την προσπάθεια κατάσβεσης.

Με μήνυμά του το 112 κάλεσε σε εκκένωση 4 περιοχών. Συγκεκριμένα καλεί όσους βρίσκονται σε Άγιο Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι να εκκενώσουν προς Οινόη.

Στο σημείο υπάρχουν πολλά πεύκα και κατευθύνεται με την ένταση του ανέμου στην περιοχή Κανδήλι.

Λόγω της εκδήλωσης πυρκαγιάς, η Αστυνομία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Θηβών, από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων Cyclon μέχρι τα Βίλια και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Λακωνία: Σοβαρή αναζωπύρωση στο εκκλησάκι του Άι Γιαννάκη

Παράλληλα, και η πυρκαγιά που ξέσπασε χτες στη Λακωνία παρουσίασε σήμερα σοβαρή αναζωπύρωση. Η φωτιά βρίσκεται κοντά στο εκκλησάκι του Άι Γιαννάκη, με κατεύθυνση από Πυρί προς Λυκοβουνό, στο ίδιο σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά χθες. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί νοτιοανατοολικοί άνεμοι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, καίγεται δασική έκταση σε σημείο που είναι δύσκολα προσβάσιμο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Άμεσα ξεκίνησε να επιχειρεί ένα ελικόπτερο. Νωρίτερα σήμερα, η φωτιά παρουσίασε σημαντική βελτίωση καθώς δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο, Παρασκευή 21/07

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για αύριο, Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορίας κινδύνου 4, για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)