Αν έχετε το iPhone πρώτη γενιάς χωμένο σε κάποιο συρτάρι, ήρθε η ώρα να το φέρετε στην επιφάνεια. Την Κυριακή, ένα τέτοιο iPhone πωλήθηκε σε δημοπρασία για 170.000 ευρώ, σχεδόν 380 φορές την αρχική τιμή των περίπου 450 ευρώ, όταν η πρωτοποριακή συσκευή βγήκε προς πώληση το 2007.

Η LCG Auctions, η οποία φιλοξένησε την πώληση, δήλωσε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο iPhone των 4GB ήταν 20 φορές πιο σπάνιο από το μοντέλο των 8GB που κυκλοφόρησε την ίδια εποχή προς 599 δολάρια. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι το μοντέλο των 4GB καταργήθηκε δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του, δεδομένης της προτίμησης των πελατών για το μεγαλύτερο μέγεθος μνήμης.

«Ένας νέος πήχης τέθηκε το βράδυ της Κυριακής. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετείχαμε σε αυτή τη φανταστική πώληση που έσπασε το ρεκόρ», δήλωσε ο Mark Montero, ιδρυτής του LCG Auctions, σύμφωνα με το nypost.com. Είναι το τρίτο αυθεντικό iPhone που πωλείται σε τιμές ρεκόρ σε δημοπρασία τον τελευταίο χρόνο.

Ένα μοντέλο 8GB πωλήθηκε για 56.600 ευρώ τον Φεβρουάριο και ένα άλλο μοντέλο 8GB έπιασε 35.000 ευρώ τον Οκτώβριο του 2022. Όλα ήταν σφραγισμένα από το εργοστάσιο στην αρχική τους συσκευασία.

Το iPhone είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα ηλεκτρονικά προϊόντα στον κόσμο και βοήθησε να γίνει η Apple η πρώτη εταιρεία που ανήκει στο χρηματιστήριο με χρηματιστηριακή αξία 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία από το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια έφτασε σε αυτό το ορόσημο 16 χρόνια μετά την πώληση των πρώτων iPhone.