Ο πατέρας του αστυνομικού, η φωτογραφία του οποίου κάνει τον γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης, καθώς απεικονίζεται να κρατά στα χέρια του ένα παιδάκι το οποίο μόλις είχε διασώσει από τις φλόγες στα Δερβενοχώρια, μίλησε στο Open και την εκπομπή «Καλοκαίρι #Yes» εκφράζοντας την συγκίνησή του.

Ο Χρήστος Τερζόγλου, είπε πως ανησύχησε όταν είδε τον γιο του στις φωτιές. «Ήμουν στην Αθήνα και τον περίμενα. Έφυγε στις 5 το πρωί από το σπίτι και γύρισε στις 7 το βράδυ. Μου είχε πει θα γυρίσει στις 2 το μεσημέρι και ανησύχησα. Δεν το σήκωνε το τηλέφωνο. Και κάποια στιγμή στις 3-4 ανησύχησα πολύ».

Ερωτώμενος για το πώς ένιωσε όταν είδε τη φωτογραφία με τον γιο του να έχει αγκαλιά ένα παιδάκι απάντησε: «Σίγουρα ένιωσα μεγάλη συγκίνηση. Όχι μόνο για τον γιο μου, γιατί όλα τα παιδιά μου τα μεγάλωσα με αρχές. Ένιωσα συγκίνηση για όλους αυτούς που δίνουν τη μάχη εκεί. Και για τους πυροσβέστες και για όλα τα παιδιά της αστυνομίας». «Και αυτός συγκινήθηκε πάρα πολύ» όταν είδε την φωτογραφία, σημείωσε ο κ. Τερζόγλου.

Ο αστυφύλακας ονομάζεται Παύλος Τερζόγλου, είναι 26 ετών που υπηρετεί στο τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.