Καλύτερη είναι η κατάσταση το πρωί της Τρίτης (18/7) στο πύρινο στον Νέο Κουβαρά καθώς η φωτιά φαίνεται πως έχει σβήσει. Στην περιοχή δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο αυτή τη στιγμή ενώ η Αστυνομία με περιπολικό της απαγορεύει την πρόσβαση στο σημείο.

Στον Κουβαρά έχουν καεί αρκετά σπίτια και τα μόνο οχήματα τα οποία έχουν πρόσβαση στην περιοχή είναι τα οχήματα της Πυροσβεστικής προκειμένου να επέμβουν οποιαδήποτε ώρα και τιμή χρειαστεί.

Αν και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο το έδαφος εξακολουθεί να «καπνίζει» με τους κατοίκους να έχουν μείνει έξω από τα σπίτια τους, μέσα στα αυτοκίνητα τους είτε για να είναι κοντά στο σημείο είτε για να φύγουν σε περίπτωση που αναζωπυρωθεί η φωτιά.

«Ευτυχώς που δεν καήκαμε»

Στην κάμερα της εκπομπής του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega» με τον Νικήτα Κορωνάκη και τη Στέλλα Στυλιανού μίλησε κάτοικος του Νέου Κουβαρά ο οποίος ανέφερε φανερά συγκλονισμένος: «Έχουν καεί σπίτια πάνω, έχουν καεί πολλά σπίτια. Μένω στο σημείο γιατί δε με αφήνουν να πάω, έχω μείνει και από μπαταρία. Τώρα θα πάω να δω το σπίτι μου αλλά δεν νομίζω ότι έχει κάτι, η φωτιά σταμάτησε στο βουνό. Εγώ μένω πιο κάτω».

«Ήταν άμεση η κινητοποίηση των αρχών. Πυροσβεστικά είχαν έρθει, ανεβοκατέβαιναν να πάρουν νερό» επεσήμανε και συμπλήρωσε: «Ήμασταν stand by, εδώ την βγάλαμε όλη τη νύχτα εδώ».