Αύριο το απόγευμα δεκάδες Άη Βασίληδες θα εμφανιστούν στο κέντρο της Κατερίνης σε μια πρωτότυπη βόλτα με ποδήλατα, με βασικό αίτημα τη διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου και τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων.

Φίλοι και χρήστες του ποδηλάτου αναμένεται να φορέσουν κόκκινα σκουφάκια και να πάρουν το ποδήλατό τους, ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία της Ποδηλατικής Από-Δρασης που υποστηρίζει ένθερμα η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας.

Ακόμα δεν είναι λίγοι οι σύλλογοι, οι φορείς και οι ομάδες πολιτών που έχουν δραστηριοποιηθεί για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της δημοτικής αρχής για δημιουργία ποδηλατοδρόμων και συνεργασία με τους ποδηλάτες για κάθε σχετικό έργο υποδομής.

Το χριστουγεννιάτικο «ποδηλατικό» ραντεβού έχει κλειστεί για τις 19.30 την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου στην πρόσκληση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας αναφέρεται «Φορέστε τα σκουφάκια σας, προμηθευτείτε σκουφάκια του Αη Βασίλη και ελάτε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα για μια πόλη στην οποία πρέπει κάποτε να μπορούν να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια και οι ποδηλάτες».