Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και πιθανώς στα ορεινά της Κρήτης αναμένονται σήμερα, καθώς και άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ στα πελάγη. Ειδικότερα, σύμφωνα με το meteo.gr, τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα με πιθανότητα για σημαντικά ύψη βροχής, ενώ στα κεντρικά και βόρεια υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικά οι καταιγίδες να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους. Πιθανότητα για τοπκές βροχές ή και καταιγίδες υπάρχει στα ορεινά της Κρήτης. Στα υπόλοιπα τμήματα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές και παροδικές νεφω΄σεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά αίθριο γενικά καιρό. Ωστόσο κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26-27 βαθμούς Κελσίου.