Η είδηση του θανάτου του ηθοποιού, Γιάννη Ρώτα προκάλεσε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Η κηδεία του αδερφού του Στάθη Ψάλτη τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή στο κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων σε στενό κύκλο με συγγενείς και φίλους να του λένε το τελευταίο «αντίο».

Ο Γιάννης Ρώτας ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Γηροκομείο Αθηνών, έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 8 Μαΐου ενώ η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί μετά το θάνατο του αδερφού του, Στάθη Ψάλτη.

Η εκπομπή, «Το Πρωινό» και ο δημοσιογράφος Γιάννης Μαλλιαρός βρέθηκε στην κηδεία του Γιάννη Ρώτα και μίλησαν με την ανιψιά του ηθοποιού και κόρη του Στάθη Ψάλτη, Μαρία, η οποία ήταν συγκινημένη.

«Θα θυμάμαι την παιδική του ψυχή, ήταν πολύ καλός ο θείος μου. Δυστυχώς έφυγε. Από την οικογένειά μας μόνο εγώ έμεινα. Δεν είχε παιδιά, μόνο εμένα. Με είχε σαν παιδί του. Είχε μεγάλη αδυναμία στον πατέρα μου και αυτό ήταν που… κατέπεσε γρήγορα από την στιγμή που έφυγε ο πατέρας μου. Είχε επηρεαστεί γενικά από την απώλεια του πατέρα μου, γιατί ήταν πολύ αγαπημένοι. Ο ένας στήριζε τον άλλον», είπε η Μαρία Ψάλτη.