Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη έξοδος για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, καθώς χιλιάδες έχουν φύγει από τις πόλεις και πηγαίνουν στην επαρχία ή στα νησιά, με αποτέλεσμα να παρατηρείται αυξημένη κίνηση.

Συγκεκριμένα, στα ΚΤΕΛ Κηφισού έχουν προστεθεί 15 επιπλέον δρομολόγια για Θεσσαλονίκη με την πληρότητα να αγγίζει το 100%, ενώ στα λιμάνια οι κρατήσεις είναι 18.000 και αφορούν κυρίως τον Πειραιά με προορισμούς τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Μάλιστα, στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ μίλησε ο Νίκος Κοκκάλας, εκπρόσωπος Τύπου Λιμενικού Σώματος και διευκρίνισε πως η κίνηση είναι αυξημένη, αλλά δεν αγγίζει τα επίπεδα του Πάσχα.

Σύμμαχος ο καιρός

Επίσης, κάτι που ευνοεί τη μετακίνηση για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς είναι ο καλός καιρός που επικρατεί, με αποτέλεσμα να μη δημιουργείται πρόβλημα τους εκδρομείς.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι αίθριος το Σαββατοκύριακο, όμως αναμένεται να αλλάξει από τη Δευτέρα.

Ακολουθεί αναλυτικά η πρόγνωση για το τριήμερο:

Σάββατο 29/4

Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 19 με 20 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 30/4

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι αρχικά στα δυτικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά οπότε θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα έιναι βορειοδυτικοί 5 τοπικά 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει κατά τόπους τους στα ηπειρωτικά τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα 01/5

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νότια. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.