Ο Γιώργος Καπιοτέλης είναι ένας από τους ήρωες που κατάφεραν να βοηθήσουν αρκετούς από τους επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, με την οποία ταξίδευε και ο ίδιος από Αθήνα για Θεσσαλονίκη. Ήταν στο έκτο βαγόνι και προορισμός του ήταν το Άγιο Όρος, καθώς εργάζεται ως μαραγκός σε μοναστήρι.

Επιστρέφοντας με το τρένο στην Αθήνα για τη Μεγάλη Εβδομάδα, μίλησε για πρώτη φορά στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και τον δημοσιογράφο Σπύρο Σιγούρο για όσα έζησε, αλλά και για όσους έσπευσε να βοηθήσει εκείνες τις δύσκολες στιγμές.

«Είναι η πρώτη φορά που μιλάω. Ήθελα πρώτα να το δεχτώ εγώ και να ηρεμήσω μέσα μου. Ήθελα τώρα να μιλήσω, που το καλλιέργησα μέσα μου. Τώρα αισθάνθηκα έτοιμος. Επιστρέφοντας στην Αθήνα πήρα το τρένο. Δεν αισθάνθηκα φόβο. Η ζωή συνεχίζεται. Αν μου το έλεγε κάποιος αυτό στις αρχές μπορεί να μην το έκανα», δήλωσε αρχικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα όσα διαδραματίστηκαν εκείνο το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου. Όπως είπε, αισθάνθηκε ότι ήταν καλά και το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να βοηθήσει τους άλλους συνεπιβάτες του.

«Έτυχε να είμαι στο 6ο βαγόνι και πήγαινα Θεσσαλονίκη με προορισμό να μπω την επόμενη ημέρα στο Άγιο Όρος. Κατέβηκα Αθήνα να δω αγαπημένα μου πρόσωπα και πήρα το τρένο. Αφού ένιωσα ότι ήμουν καλά και μπορούσα να βοηθήσω, βοήθησα. Βρήκα τον Άγγελο και άλλα παιδιά και βοηθήσαμε. Ανοίξαμε τις πόρτες για να φύγουν πρώτα τα άτομα που μπορούσαν να περπατήσουν από το πέμπτο και έκτο βαγόνι. Μετά πήγαμε στο τρίτο που ήταν αναποδογυρισμένο. Βγάλαμε αρκετά άτομα, δεν είχε καθόλου φως. Μπήκα εγώ μέσα, έφεξε ο Άγγελος. Βρήκαμε τρία άτομα. Μας είπαν ότι ήταν δύο ζωντανοί και μια νεκρή κοπέλα. Καλέσαμε βοήθεια. Και εκεί που είχα μείνει μόνος μου με τα παιδιά, ακούσαμε μια φωνή που έλεγε Είμαι και εγώ εδώ, βοήθησέ με” και ήταν τελείως χαμηλά, κάτω από το βαγόνι» περιέγραψε και συνέχισε:

«Οι μοναχοί μου είπαν ότι ήταν ευλογία αυτό που έκανα! Γενικά βοηθάω κόσμο, το έχω στην καθημερινότητά μου. Δεν το λες δυστύχημα, αλλά ανευθυνότητα. Σκέφτομαι ότι πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και να δώσει κουράγιο ο Θεός στα δικά τους πρόσωπα να το ξεπεράσουν. Μετά το δυστύχημα έβγαλα ξανά το αυτοάνοσο. Είναι φυσιολογικό! Για 15 ημέρες δεν μπορούσα να κοιμηθώ, ήμουν ανήσυχος. Την μεγαλύτερη ευλογία την έχω πάρει δεν περιμένω από το κράτος και να πάρω λεφτά. Μπορεί να το έκανα και να γινόταν έκρηξη και να καιγόμουν και εγώ».