Με έντονο κύμα κακοκαιρίας θα κυλήσει το 24ωρο που ανοίγεται μπροστά μας. Κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, τα χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα σε κεντρικά και βόρεια και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Η μέρα ξεκινά με βροχερό καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Από το απόγευμα και μετά το κύμα θα περιορίζεται σε περιοχές που βλέπουν στο Αιγαίο. «Προσοχή στους θυελλώδεις ανέμους» συνιστά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, οι οποίοι θα κρατήσουν μέχρι αύριο το βράδυ. Ο υδράργυρος θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα κυρίως προς τη Θεσσαλία, ενώ προς τα κεντρικά και βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς. Στην ουσία η χώρα χωρίζεται σε δύο εποχές, χειμώνα στα βόρεια, επιμένει η άνοιξη στα νότια.

Στην Αττική η μέρα ξεκίνησε με πολύ δυνατούς ανέμους, κυρίως στα δυτικά του νομού, καθώς θα περνούν οι ώρες προς το απόγευμα θα έχουμε βροχές και χιόνια στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα. Η θερμοκρασία στους 18 βαθμούς, πτώση περιμένουμε από απόγευμα, με τη νύχτα να έχει πολύ ψυχρή. Στη Θεσσαλονίκη συννεφιές και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά, αλλά τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν σύντομα λόγω των βόρειων θυελλωδών ανέμων, που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 14 βαθμούς.

Αύριο Τετάρτη θα επιμείνουν οι θυελλώδεις άνεμοι, από την Πέμπτη η θερμοκρασία θα ανέβει, το Σάββατο θα είναι ανοιξιάτικο και την Κυριακή ο καιρός θα χαλάσει ξανά.

Δείτε τον χάρτη του Windy με τους ισχυρούς ανέμους: