Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντί να χτίζει νέες γέφυρες αλλά και να επισκευάζει τις παλιές, αφήνει τους δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας να αντιδικούν για το ποιος έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη της συντήρησης.

Με θύματα όπως πάντα τους πολίτες οι οποίοι παρακολουθούν την κατάρρευση του επιτελικού κράτους των ψεύτικων υποσχέσεων και των ανύπαρκτων παρεμβάσεων.

Στο Διδυμότειχο εδώ και πολύ καιρό διαδραματίζεται ένα «σίριαλ γεφυρών», με την κυβέρνηση να παρακολουθεί αδιάφορη και τους ΟΤΑ «χαμένους» στις αρμοδιότητες.

Η πρώτη γέφυρα του Ερυθροπόταμου που συνδέει την περιοχή των Μεταξάδων είναι κλειστή για τέταρτο χρόνο, αφού κρίθηκε επικίνδυνη η λειτουργία της.

Τέσσερα χρόνια μόνο υποσχέσεις και πράξεις μηδέν!

Η κεντρική γέφυρα του Διδυμοτείχου που συνδέει τον κάθετο άξονα με την είσοδο της πόλης, παρά τις καταγγελίες των πολιτών και την παρέμβαση της δικαιοσύνης από το 2022 περιμένει ακόμα τη σειρά της. Με φανερά τα σημάδια της εγκατάλειψης και της πολύχρονης λειτουργίας της, βρίσκεται σε οριακό σημείο με υπαρκτό πλέον τον κίνδυνο να κριθεί ακατάλληλη και να κλείσει.

Είναι σαφές ότι για την ασφαλή χρήση των δύο γεφυρών του Διδυμοτείχου απαιτείται άμεση δομική αξιολόγηση σχετικά με τη λειτουργική επάρκεια και την ασφάλειά τους, με λεπτομερή επιθεώρηση και ουσιαστική αναβάθμιση με τη χρήση σύγχρονων συστημάτων.

Είναι καιρός να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά χωρίς γραφειοκρατικές δικαιολογίες. Οι πολίτες του Έβρου δεν θα επιτρέψουν άλλη υποβάθμιση. Απαιτούν λύσεις και έργα!

Τώρα είναι η στιγμή να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τον Έβρο που θέλουμε και μπορούμε με όραμα και σχέδιο για τον τόπο μας.

*O Βασίλης Τσολακίδης Υποψήφιος Βουλευτής Νομού Έβρου για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ