Η γέφυρα Σερβίων στην Κοζάνη, εδώ και μερικές μέρες, είναι κλειστή για όλα τα οχήματα εξαιτίας των ρωγμών που έχει. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου δύο μήνες.

Όπως είπε μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1 στον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου η καταγραφή των ενδείξεων της ρωγμής γίνεται εδώ μια εβδομάδα οπότε και τοποθετήθηκε το ειδικό ρωγμόμετρο. Όπως είπε εντοπίστηκε με οπτική επιθεώρηση που έγινε το 2021 και το 2022 βρέθηκαν τα σχέδια της γέφυρας τα οποία ήταν χαμένα από το 2000.

«Μου προκάλεσε ανησυχία»

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη η καμπυλότητα στο οδόστρωμα προβλημάτιζε τους μηχανικούς της υπηρεσίας και ζητούσαν την επιθεώρηση της γέφυρας από ειδικά κλιμάκια του υπουργείου.

«Οι λόγοι που μας οδήγησαν να κλείσουμε την γέφυρα ήταν πρώτον η ρωγμή που εντοπίστηκε στα τέλη του 2021 και τα αίτια αυτής της ρωγμής είναι ότι έλειπε οπλισμός. Κατά την διάρκεια της κατασκευής δεν τοποθετήθηκε οπλισμός. Τα σχέδια βρέθηκαν το 2022 στην Ιταλία. Ο μηχανικός ήταν ο Μοράντι του οποίου η γέφυρα στην Γένοβα έπεσε. Αυτό μου προκάλεσε ανησυχία και ασχοληθήκαμε επισταμένα με το θέμα», δήλωσε ο κ. Κασαπίδης