Μέλος της επιτροπής από την οποία εξετάστηκε ο σταθμάρχης Λάρισας που κατηγορείται για λάθος εντολή που οδήγησε στη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, ανέφερε πως έγινε σωστά η θεωρητική εκπαίδευση του κατηγορούμενου και των υπολοίπων υποψηφίων.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ δήλωσε πως οι υποψήφιοι «απάντησαν στις ερωτήσεις. Ρωτούσαμε γενικά και για την σηματοδότηση και για την αρμοδιότητα του σταθμάρχη και την αναγγελία ακόμα και τι αίτημα δίνουμε του μηχανοδηγού όταν πρόκειται να αλλάξει κυκλοφορία, να αλλάξει γραμμή και όλοι ξέρανε. Η εκπαίδευση έγινε σωστά δηλαδή, η θεωρητική. Η πρακτική είναι όμως, ό,τι και να ξέρεις θεωρητικά η πράξη είναι πολύ διαφορετική και χρειάζεται πολλή εξάσκηση».

«Εγώ ας πούμε όταν ανέλαβα σε τοπικό χειριστήριο, έκανα ενάμιση μήνα κι εγώ αποφάσισα να το παρατείνω τόσο για να το κατανοήσω ακριβώς. Η θεωρία είναι εύκολο να την μάθουμε σαν ποίημα. Η πράξη όμως διαφέρει», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επιπλέον, αναφερόμενος στους υποψήφιους είπε ότι «κάνανε δύο ή τρεις μέρες σε κάθε σταθμό της περιφέρειας και περάσανε από το ΚΕΚ. Όλα τα παιδιά περάσανε από τη τηλεδιοίκηση είδαν τι είναι».